Skocz do zawartości

[2200-2700] Który z rowerów Dema?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ale nie wiem czy warto dołożyć 400 zł i kupić ten model z hamulcami tarczowymi:

To musisz sobie sam odpowiedzieć czy potrzebujesz hydraulików. V-brake są powoli już wycofywane  i montowane w niższych klasach rowerów.

Co radzicie? A może jakiś inny rower crossowy?

Polecam Evado 5.0 z  powietrznym amortyzatorem http://www.dobrerowery.pl/kross-evado-5-0 .  

Napisano

Ja bym wziął rower z V-brake. Takie hamulce są prostsze w obsłudze i naprawie. Dobre V-brake maja dużą siłę hamowania i się nie wygną i nie zaczną piszczeć jak hamulce tarczowe ( miałem hamulce tarczowe i po upadku roweru, który się po prostu przewrócił zaczęła ocierać tarcza. U kolegi zaczęła też ocierać i trochę piszczeć ).

• Mod Team
Napisano

nie zaczną piszczeć jak hamulce tarczowe

Tutaj się mylisz, też potrafią piszczeć nie jest to domeną tylko tarczowych i nie jest to jedyna wada v-ek.

Dużo tych hamulców przerobiłeś? Bo z tonu wypowiedzi wnioskuję że nie.

Napisano

Oczywiście, że nie jest tak, że V-ki nie piszczą. Gdy jest np. błoto, czy mokro to mogą piszczeć, ale są wytrzymalsze, a jak nie to tańsze od tarczówek. Z tarczówkami miałem kilka przykładów i nie jestem ich fanem. Może tarczówki za 1000 zł po upadku roweru, czy stuknięciu tarczy się nie popsują, wiem, że te tańsze tak mają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...