Skocz do zawartości

[1500-1700]Uniwersalny MTB

Deasor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Na ten sezon planuję sobie kupić rower górski tak za jakieś 1500-1600, 1700 jeśli ma być warto. Niestety kompletnie nie orientuje się w rynku rowerowym, nie wiem kiedy najbardziej opłaca się kupić, kiedy wyprzedaże, promocje, kiedy nowe modele itd. Stąd pierwsze moje pytanie: Kiedy kupić rower? w tamtym roku okolice marzec/kwiecień to były obniżki nawet po 400zł.

To teraz moje wymagania co do roweru:

-W miarę lekki 

-Na jak najszybsze pokonanie dłuższych tras asfaltowych i nieasfaltowych. Sporadycznie na trudny teren.

-Nie wiem jaki rozmiar ramy dla mnie. Mam 15(prawie 16) lat i 175 cm wzrostu. Ważę 55 kg

-Jak najbardziej komfortowa jazda.

Podajcie jakieś modele które waszym zdaniem spełnią moje wymagania. Uzasadnienia mile widziane.

Napisano

a to bardzo ciekawe co tutaj piszesz. Kilkuletnia atala mojego kolegi za 1400, spełniła wszystkie te wymagania podobnie jak inne rowery znajomych czyli romet za 1600 i jakiś kross hexagon za 1300 w promocji. Więc jakim cudem każesz mi płacić 3,5 koła za rower?

Napisano

-W miarę lekki  -Na jak najszybsze pokonanie dłuższych tras asfaltowych i nieasfaltowych. Sporadycznie na trudny teren. -Nie wiem jaki rozmiar ramy dla mnie. Mam 15(prawie 16) lat i 175 cm wzrostu. Ważę 55 kg -Jak najbardziej komfortowa jazda.   Podajcie jakieś modele które waszym zdaniem spełnią moje wymagania. Uzasadnienia mile widziane.
 Limber, w tej cenie jest na dobrym osprzęcie, na kołach 29" więc opony crossowe możesz do niego założyć a geometria ramy jest przystosowana do rekreacyjnej jazdy.
Napisano

A po grzyba Ci koła 26", jak chcesz głównie po asfalcie jeździć, a na dokładkę jeszcze rośniesz?

Za dużo już raczej nie urosnę a 175 cm przy tym, że się garbię to za mało na 29. Ja jakoś nigdy nie mogłem na większych rowerach jeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...