Deasor Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 Witam. Na ten sezon planuję sobie kupić rower górski tak za jakieś 1500-1600, 1700 jeśli ma być warto. Niestety kompletnie nie orientuje się w rynku rowerowym, nie wiem kiedy najbardziej opłaca się kupić, kiedy wyprzedaże, promocje, kiedy nowe modele itd. Stąd pierwsze moje pytanie: Kiedy kupić rower? w tamtym roku okolice marzec/kwiecień to były obniżki nawet po 400zł. To teraz moje wymagania co do roweru: -W miarę lekki -Na jak najszybsze pokonanie dłuższych tras asfaltowych i nieasfaltowych. Sporadycznie na trudny teren. -Nie wiem jaki rozmiar ramy dla mnie. Mam 15(prawie 16) lat i 175 cm wzrostu. Ważę 55 kg -Jak najbardziej komfortowa jazda. Podajcie jakieś modele które waszym zdaniem spełnią moje wymagania. Uzasadnienia mile widziane.
Pablo59 Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 Przy tych wymaganiach to budżet x 2 A tematów jak ten jest około 200 na tym forum ...
Deasor Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 a to bardzo ciekawe co tutaj piszesz. Kilkuletnia atala mojego kolegi za 1400, spełniła wszystkie te wymagania podobnie jak inne rowery znajomych czyli romet za 1600 i jakiś kross hexagon za 1300 w promocji. Więc jakim cudem każesz mi płacić 3,5 koła za rower?
rodszyld69 Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 -W miarę lekki -Na jak najszybsze pokonanie dłuższych tras asfaltowych i nieasfaltowych. Sporadycznie na trudny teren. -Nie wiem jaki rozmiar ramy dla mnie. Mam 15(prawie 16) lat i 175 cm wzrostu. Ważę 55 kg -Jak najbardziej komfortowa jazda. Podajcie jakieś modele które waszym zdaniem spełnią moje wymagania. Uzasadnienia mile widziane. Limber, w tej cenie jest na dobrym osprzęcie, na kołach 29" więc opony crossowe możesz do niego założyć a geometria ramy jest przystosowana do rekreacyjnej jazdy.
Deasor Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 oj a jakbym chciał coś na kołach 26"? No i o tej marce pierwszy raz słyszę.
rodszyld69 Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 oj a jakbym chciał coś na kołach 26"? To proszę jego mniejszy brat Limber No i o tej marce pierwszy raz słyszę. Marka jest no name dlatego jest taki tani z taki osprzętem. Może jeszcze ten Hexagon
Shiryu Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 oj a jakbym chciał coś na kołach 26"? A po grzyba Ci koła 26", jak chcesz głównie po asfalcie jeździć, a na dokładkę jeszcze rośniesz?
Deasor Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 A po grzyba Ci koła 26", jak chcesz głównie po asfalcie jeździć, a na dokładkę jeszcze rośniesz? Za dużo już raczej nie urosnę a 175 cm przy tym, że się garbię to za mało na 29. Ja jakoś nigdy nie mogłem na większych rowerach jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.