Pol Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 Cześć, Dziś byłem w sklepie rowerowym w poszukiwaniu dobrego roweru. Przejechałem się na Unibike Crossfire, Romet Orkan 5.0, jakimś Kands i Meridzie. Muszę przyznać, że największy komfort użytkowania czułem na Unibiku ale niestety brakuje mu jednej rzeczy - blokady amortyzatora. Poszukałem w internecie i doszukałem się informacji, że żaden Crossfire nie go nie posiada ale na szczęście inny model - Viper - go ma Tu pojawił się kolejny kłopot, wersja z 2014 w żadnej konfiguracji nie ma fabrycznych hamulców tarczowych -> Zethos posiada ale cena powala na kolana. Czy Viper pozwala na zamontowanie tych hamulców? Wiem, że wersja na 2015 (Viper DISC) posiada wszystko w standardzie ale cena jest zbliżona do Zethosa więc nie wiem czy jest sens dopłacać. Przeznaczenie: ścieżki rowerowe, utwardzony teren, szosa. Pozdrawiam
rodszyld69 Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 Czy Viper pozwala na zamontowanie tych hamulców? Tak, jest możliwość zamontowania hamulców tarczowych ale w starszym systemie International Standard (IS). Nie pewne jest to, czy koła są przygotowane do tarczówek ale sądzę że piasty są pod v-brake. Więc musisz doliczyć w koszta wymiane kół, ewentualnie piast.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.