Rocco26l Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Witam. Mam do wymiany kasetę obecnie mam 8 rzędów 12-23. Chciałbym zmienić na inne przełożenie mianowicie KASETA SZOSOWA SUNRACE CSR86 8-rzędowa 11x23 . Co wiąże się z założeniem takiej kasety i proszę o opinie co do samej kasety.
Foxi Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Ja polecam sprawdzoną i oklepaną kasetę a mianowicie Shimano Sora. Konfiguracja z zębami to już od ciebie zależy czy jeździsz po płaskim czy po górach. Wraz z nową kasetą najlepiej wymienić łańcuch bo stary może nie pasować do nowej kasety ze względu na jego zużycie. Ale jeśli łańcuch jest w dobrym stanie to nie trzeba wymieniać. Ja jednak zalecam wymianę i najlepiej kupić 2 łańcuchy i wymieniać je co miesiąc czy co ileś set kilometrów to jak kto woli. Taki zabieg powoduje wydłużenie żywotności łańcuchów.
granat Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Bedziesz mial bardzo miekko zestopniowane przelozenia w wydaniu twardszym niz obecnie. Jesli pytasz o aspekt techniczny to nic sie z tym nie wiaze. Gdybys zakladal kasete 13-26 to niektore ramy szosowe mogly by niezmiescic koronki 13 (łańcuch szorował by o rurki). O kasecie nic nie powiem bo nie znam tego producenta. Osobiscie ujezdzam shimano sora cshg50 12-23.
tomo63 Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 Odradzam kasetę sunrace, miałem 8kę 11-28 i po 500km to aż zadziory miała na zębach, zmieniłem na alivio i nie ma tu tych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.