Skocz do zawartości

[2000 zł] Rower MTB 26 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zaczynam rozglądać się za nowym rowerem. Stary to Author solution sx z roku 2006 o ile pamiętam jest już dosyć wyeksploatowany.

Głównie jeżdżę  po lasach czasem  wypad na Jurę albo w coś większego. Rocznie 2-3 tys. km

Budżet to max 2000 ewentualnie 2100

26 cali

Przymierzałem się wcześniej do Rometa Jolene 2.0 ale jak teraz sie kasa pojawiła to ktoś mi sprzątnął mój rozmiar ramy.

http://www.goride.pl/kross-level-a6-2013-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-283.html co o tym myslicie ?

Napisano

Osprzęt ma nie najgorszy. Rowery mtb na kołach 26" powoli są wycofywane z produkcji a niektóre firmy już ich nie maja w swoich ofertach. Więc znalezienie takowego w dobrej konfiguracji jest już nie możliwe, chyba że uzywki. Jak zdecydowałeś sie na małe koło to możesz go śmiało brać, ewentualnie możesz jeszcze powalczyć :starwars:  o rabat :P
Napisano

nie ma nigdzie mojego rozmiaru

pomyślałem o Krossie Level A6 2014 wyglądą całkiem nieżle z osprzętem 2300 kosztuje, może coś się uda zbić jeszcze.

Napisano

Rowery mtb na kołach 26" powoli są wycofywane z produkcji a niektóre firmy już ich nie maja w swoich ofertach. Więc znalezienie takowego w dobrej konfiguracji jest już nie możliwe, chyba że uzywki.

IMHO może być dokładnie odwrotnie, bo to co zostało wyprodukowane i jeszcze gdzieś tam zalegało do tej pory, nie zniknęło nagle i nie uległo automatycznej dezintegracji, a sprzedawcy i dystrybutorzy będą się chcieli tego pozbyć, bo trzeba wciskać nowe. Obecnie może być ostatni dzwonek na kupienie w dobrych pieniadzach czegoś z wyższej półki na 26" kołach, co się wczesniej nie sprzedało. Oczywiście z pełną świadomością pułapek w rodzaju taperowanej główki, itp. i kosztem poszukiwań i przeczesywania ofert, niemniej może z tego być spokojnie sprzęt na kilka sezonów bo i lepsze części też nagle masowo nie znikną, choć mogą być coraz droższe i trudniej dostępne.

Jedyne co się można obawiać w przypadku autora, to że mimo dużych rabatów cena będzie i tak wyższa niż 2000zł, bo raczej będą to rowerki pozycjonowanie cenowo wyżej niż najpopularniejszy przedział...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...