Skocz do zawartości

[licznik sigma 12.16] wymiana baterii i reset

kris750

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety ale po wymianie baterii licznik zresetował mi wszystkie przebiegi, średnią kadencję, licznik dzienny i całkowity a ja nie zapisałem sobie dokładnie kilometrów, bo według opisu po zmianie baterii zapamiętuje ustawienia, tylko że sadziłem że zapamiętanie ustawień dotyczy przede wszystkim stanu licznika.

Napisano

No i co w związku z tym ? Szukasz jasnowidza co ci powie liczby jakie miales czy co ?

Mi licznik wszedł w ustawienia kiedys w lesie,udalo sie go ogarnac ale zresetowal sie(sigma 1009) trudno, w domu sie okazalo ze wszystko wrocilo,tylko godzine musialem zmienic :D

a 509 dostala crasha na maratonie,na starcie,jakies dziwne slupki na ekranie itd,pomoglo wyciagniecie bateri na pare minut,lecz wtedy tez zresetowalo sie wszystko i nie wróciło.

Dlatego korzystam z endomondo jak moge,jak nie to po powrocie do domu spisuje z licznika dystans i predkosc na endomondo,przez co zawsze moge aktualne dane wprowadzic do licznika :

Pozdro

Napisano

Nie ma Sigmy 12.16. Jest 16.12. Jeśli masz rzeczywiście model 12.16 to masz podróbę. Jeśli to literówka i masz 16.12 i zgubił ci ustawienia to albo felerny jakiś, albo coś wcisnąłeś niechcący np reset od dołu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy jest możliwość skasowania stanu licznika całkowitego przebiegu w km i godzinowo z całego roku. Nie chodzi mi tutaj o dzienny lecz z całego roku ? mam sigme 16.12. Próbowałem ale mi nie wychodzi..

Napisano

@marlotnik Takie liczniki nie zliczają przebiegu rocznego. Jest albo dzienny (który samemu ręcznie resetujesz) albo całkowity. Nie ma mozliwości wykasowania przebiegu rocznego w przypadku, gdy zliczane było np 2 lata.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy jest możliwość skasowania stanu licznika całkowitego przebiegu w km i godzinowo z całego roku. Nie chodzi mi tutaj o dzienny lecz z całego roku ? mam sigme 16.12. Próbowałem ale mi nie wychodzi..

bez problemu, wchodzisz w ustawienia i ustawiasz czas i dystans na 0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...