Skocz do zawartości

[stery] zintegrowane tapered - wymiana

stanleypaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam rower Specialized Epic z 2010 roku. Posiadam stery zintegrowane firmy Pro, ale niestety łożyska są na wykończeniu - szczególnie to górne. I teraz mam pytanie, czy można zakupić gdzieś same łożysko czy muszę wymienić całe stery?

Co byście polecili? Na allegro znalazłem coś takiego - http://allegro.pl/stery-zintegrowane-tapered-1-i-1-8-1-5-cala-cz-i4862833468.html

Nie chciałbym wybijać bieżni a budżetem dysponuje do 250 zł, ale jeśli jest coś tańszego a bardzo dobrej jakości to bym wolał zaoszczędzić. Rower przeznaczony jest do maratonów i na górki.

Napisano

Musiałbyś poszukać łożysk o takich samych oznaczeniach jak na aktualnych, kąty muszą pasować do bieżni. Mówisz, że masz stery zintegrowane więc wymiana to pestka.  Nie mam mowy o wybijaniu jakichkolwiek bieżni! Stery zintegrowane stosuje się w ramach w których bieżnie stanowią integralną, nie wymienialną część ramy.

Napisano

Chodzi ci raczej o miski. Fakt takowych tam nie ma. Lecz bieżnia jest jak najbardziej,nabita na sterówke.

Do autora. Kup nowe.

Napisano

Rzeczywiście chodziło mi oczywiście o miski a nie bieżnie.

Także czy mogę kupić te stery z linku żeby nie potrzebować wybijać misek czy za każdym razem przy wymianie trzeba je niestety wybijać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...