Skocz do zawartości

[uchwyt] Na dodatkowy koszyk

ILC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W swoim MTB mam możliwość zamocowania tylko jednego koszyka na bidon standardowo na dolnej rurze ramy. Na podsiodłowej nie mam otworów na wkręty. Czy ktoś widział w jakimś sklepie coś na kształt obejmy, którą podobnie jak przednią przerzutkę dało by się zamocować na rurce a z drugiej strony było by miejsce na zamocowanie dodatkowego koszyka na bidon ? Chodzi mi o coś takiego : 

bidon-do-ramy-bez-srub.jpg

Napisano

SKS może Cię zainteresować

Sks jest fajny ale mocno odstaje.
Fajny adapter ma KLICKfix - BOTTLEfix. Wygląda może trochę tandetnie ale sprawdzony przeze mnie.
Napisano
Pytanie brzmi czy wejdzie to na podsiodłówkę

Nie, średnicę mają 27,2 mm, czyli tak jak napisane że są na sztyce. Widziałem koszyki mocowane na rurę podsiodłową bez otworów w GoSporcie ale było to trochę czasu temu. Zobacz ten koszyk.

Napisano

Można też koszyk zamocować bezpośrednio do rury za pomocą 2 opasek zaciskowych /nie ręczę za wygląd i trwałość mocownia-nie wiem czy to nie będzie się kręcić z zjeżdżać w dół - może owinięcie ramy taśmą izolacyjną coś pomoże i będzie to najtańsze rozwiązanie/. Uchwyt podobny do sks robi też topeak.

http://www.szumgum.com/uchwyt-koszyka-bidonu-topeak-cage-mount-na-kierownice-sztyce.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...