Leszko88 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Witam, Chciałbym zakupić rower typu MTB do 400 funtów. Będzie to mniej więcej 2 tyś. zł. Przeglądałem forum,ale im więcej czytam to sam już nie wiem co kupić. Żadne unibik'e nie wchodzą niestety w grę,ponieważ mieszkam w UK. Rower ma głównie służyć szybkiej jazdy po lesie bez jakiś większych wyczynów oraz czasem do pracy. Czyli taki bardziej uniwersalny. Jakieś propozycję zagranicznych producentów? Kross,Giant,Whistle miwok? Chciałem tylko dodać,że nie specjalnie znam się na rowerach. Miałem wcześniej Hexagona x3 niestety komuś się spodobał i pożyczył,ale zapomniał oddać xD Więc proszę jasno i przejrzyście dziękuje.P.s. 187 wzrostu i 88 kg wagi.
venom7 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Jeśli chodzi o MTB to w tym akurat gatunku Kross- ponoć dobrze się spisuje. Słuchając opini innych mogę powiedzieć, że Kross akurat MTB to będzie dobry wybór. Co do modelu konkretniej Ci podawać nie będę- masz oficjalną stronę Krossa i popatrz sobie i do kowoty wybiesz. Za 2000zł naprawdę dobry model znajdziesz. Miałeś Hexagona x3 to sam wiesz czy Ci odpowiadał czy nie. Jeśli odpowiadaj to kup tego Hexa tylko lepszego
rodszyld69 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Chciałbym zakupić rower typu MTB do 400 funtów. Będzie to mniej więcej 2 tyś. zł. W tym budżecie jest Rockrider z decathlonu
Leszko88 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Ciekawa propozycja tego Rockridera. Niestety w angielskim Decathlonie nie ma go w ofercie. Zainteresowała mnie za to pozycja tego o to jednośladowca : http://www.decathlon.co.uk/rockrider-520-mountain-bike-id_8293188.html Myślicie,że to byłby dobry wybór?
yakuza79 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Skoro mieszkasz w UK przejrzyj oferty sklepów takich jak www.evanscycles.com lub halfords.com, ewentualnie lokalny sklep rowerowy. Sporo wyprzedaży jest o tej porze roku. Z racji na twój wzrost proponowałbym Ci 29era, np. takiego: http://www.evanscycles.com/products/specialized/hardrock-sport-disc-29er-2014-mountain-bike-ec053413 Myślę, że dobrze byś się na nim czuł.
Leszko88 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Napisano 10 Grudnia 2014 Myślę, że dobrze byś się na nim czuł. Mam taką nadzieje. Zakupiłem ten rowerek co podałeś znasz się lepiej,więc zaufałem dobrej radzie. Dzięki za pomoc !
yakuza79 Napisano 10 Grudnia 2014 Napisano 10 Grudnia 2014 znasz się lepiej ...ale mi przysłodziłeś! Ja bym tak tego nie określił, sam się uczę. Fakt, staram się dużo jeździć, ale w kwestiach technicznych można by powiedzić, że raczkuję Sam posiadam 29era (Scott Aspect 950) i jestem mega zadowolony (poprzednio Saracen 26"). Grunt to odpowiedni dobór rozmiaru ramy. Kupiłeś po przymiarce czy wg. tabeli? PS. Cieszę się, że mogłem chociaż trochę pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.