Staszek60 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Opony na których teraz jeżdżę to Pogo Kardung -LA 700x35C na obręczach Alexrims Adventurer Racers Edge 622x18 , ciśnienie "robocze" to około 4,5 atm. Na asfalcie jest fajnie , w miare małe opory toczenia ale po w jeździe na szuter , do lasu gdzie są niewielkie nawet korzenie to po pierwsze brak jako takiej przyczepności a po drugie wytrzęsie mnie jak nie wiem co ( rower to Centurion Cross Line 500 ) . Potrzebuję opon które trochę poprawią przyczepność w lekkim terenie , trochę poamortyzują a które w sumie będą nadawać się to dłuższych wypraw trekingowych z sakwami. Myślę o rozmiarze 28x1,75 czyli 700x42C max . Co proponujecie . Myślę o Schwalbe Marathon Plus Tour ale ta ma max wymiar 700-40 . Nie wiem czy ta opona zwiększy "komfort" bo różnica pomiędzy 35C a 40C jest w sumie chyba niewielka ? Drugą oponą którą biorę pod uwagę jest Marathon Plus w rozmiarze 700x45C . Co sądzicie o tym pomyśle - czy wejdzie mi na obręcz i czy będzie potrzebna w tym przypadku wymiana dętki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.