wheelnox Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Witam, nazywam się Szymon mam 22 lata, 178~ cm wzrostu i waże 65~ kg. Przymierzam się do kupna roweru. Rower będzie mi służył do 'świrowania' tj manuale, jazda na kole, swobodne przemieszczanie się z punktu A do punktu B ale i też zjazdów w pobliskim lesie + czasami chciałbym wpaść nim na skatepark. Kilka lat wstecz jeździłem na Author Agang 24', byłem z tego roweru raczej zadowolony. To chyba wszystko z podstawowych informacji, teraz kilka pytań z mojej strony:-Czy rower składać samemu czy kupić gotowca? Z jakich stron internetowych zamawiać a jakie omijać?-Waszym zdaniem koła 24' czy 26'? Na 24 jeździło mi się bardzo dobrze, może dlatego że nie należę do wysokich ludzi.-Czy za to 1500-2000 złotych złoże dobry i w miarę niezawodny rower który mi posłuży kilka dobrych lat? Czy muszę dołożyć więcej siana?-Wasze typy w tym przedziale cenowym?Proszę pomoc. Pozdrawiam!
djzatorze Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Coś by się wybrało, ale z tym budżetem to szaleństw nie będzie. Jeżeli do lasu zaglądasz to jednak koła 26", ale jeżeli rzadko to 24" dadzą więcej możliwości w trickach. NS ma aktualnie fajne obniżki. Niestety wszystko na 26 cali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.