Waler Napisano 8 Listopada 2014 Napisano 8 Listopada 2014 Witam, Zastanawiam sie nad zlozeniem roweru poslugujac sie portalem aliexpress.com . Czy mial ktos juz do czynienia z tym portel i sciagal sobie moze rame omijajac clo ? oczywiscie jest metoda na 'gift' ale nie wierze ze za kazdym razem sie sprawdza :-) Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi ! pzdrower
dran2 Napisano 8 Listopada 2014 Napisano 8 Listopada 2014 To raczej tematyka szeroko rozumianego przemytu a nie tylko rowerów. Raczej złe forum. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
Waler Napisano 8 Listopada 2014 Autor Napisano 8 Listopada 2014 Raczej nie, przemycic mozna cos z urzedu - ja chce tylko zlozyc rower :-) Wiem ze byl na forum uzytkownik ktory sporo sciagal rzeczy z chin mam nadzieje ze natknie sie na topic.
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2014 Mod Team Napisano 8 Listopada 2014 mam nadzieje ze natknie sie na topic. Albo celnicy.
mtbikeer Napisano 8 Listopada 2014 Napisano 8 Listopada 2014 Zamawiałem ramę z Chin, wysłano jako GIFT (Chińczyk sapał, że go o to proszę, ale wysłał), a i tak celnicy dowalili mi 23% vatu i 2% cła. Dodatkowo Chińczyk włożył jakieś dwie lewe faktury, na kierownicy, sztyce. Musiałem się tłumaczyć i przedstawić wpłatę z PayPala. Za ramę zapłaciłem 1300zł + 330zł. Kupowałem w dość znanym "sklepie". PS. chcesz złożyć cały rower na chińskim badziewiu? Odradzam, bo to szajs jak się patrzy. Na karbonową ramę za około 1000zł jeszcze się zgodzę (od sprawdzonego sprzedawcy), ale kierownicy, mostek, sztyca, itp. daruj sobie. Zapomnij o tym, że jest to to samo co Ritchey itp. albo bajki, że rama wyszła z tej samej fabryki co Cannondale itp....
Mod Team Maniak Napisano 8 Listopada 2014 Mod Team Napisano 8 Listopada 2014 Tematów jak nie załapać się na cło/vat przewinęło się już kilka. Co innego znać i spełnić kryteria do nie płacenia innego szukanie sposobu na ominięcie.. to jawne proszenie o instrukcję jak łamać przepisy. Zamykam i po informacje odsyłam do istniejących wątków.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.