andybike Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Jak w temacie. Zastanawiam się nad jakimś pojemnikiem mocowanym w koszyku do bidonu w którym można by zmieścić dętkę (700x35c), jakiś klucz, dowód, parę złociszy, może pompkę CO2. Znalazłem 4: 1.POJEMNIK TRANSP. NA NARZĘDZIA B'TWIN 2.Elite Byasi 3.SKS Cagebox 4.Pojemnik na klucze BTL-18L Tools & Tubes Macie coś takiego ? Co polecacie ? Może jakieś fajne zestawy szosowe ? PS. Nie chodzi mi o torbę/sakwę podsiodłową
rambolbambol Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 1. Kup najtańszy bidon. 2. Włóż do środka narzędzia i dętkę, owiniętę w skarpetę, żeby nie klekotały. 3. Używaj prostych rozwiązań na "wyszukane" problemy.
andybike Napisano 5 Listopada 2014 Autor Napisano 5 Listopada 2014 Ale wtedy nie będę miał +1 do lansu
lobson Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Pojemnik btwin 550ml (12pln) jest dość mały ale za to komfortowo wyciąga się z niego przedmioty, natomiast wyciągnąć dętkę z długiego pojemnika elite (700ml) to trzeba się nagimanstykować. SKS ma w ofercie mega długie pojemniki 900ml ale daje w gratisie worek który ułatwia wyjmowanie. BBB nie miałem okazji obejrzeć. Do pojemnika btwin mieści się na długość pompka pro cnc telescopic - jedyna tak krótka na rynku (13cm) którą da się nabić 7 barów. Pompki na CO2 omijałem. Mam, używam, polecam. PS Gorąco nie polecam używania bidonu do transportu pompki i dętki - jest dramat z wyjmowaniem.
Kekacz Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Ale wtedy nie będę miał +1 do lansu Nadrobisz koszulką SKY albo mistrza świata Bidon jest ok.
rambolbambol Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Ale wtedy nie będę miał +1 do lansu Montujesz na kierownicy różową trąbkę zamiast dzwonka czy jakiegokolwiek innego sygnału i twój lans bonusuje pod stratosferę. Lans podnosi się do potegi trzeciej z każdym jej użyciem. Zamiatasz swoim EGO wszystko i wszystkich, twoje SUPEREGO jest ponad wszelką kulturą - jest doskonałe, a twoje ID masturbuje się nieustannie w imię zasady przyjemności. ... tylko dzięki różowej trąbce na kierownicy. A tak na serio, to z powodzeniem bidon się do takich zastosowań w zupełności nadaje. Sam go używam i o ile rzeczy są uprzednio włożone w skarpetę, nie ma problemów z wyjęciem czegokolwiek. Przecież nie będziecie starali się wtyjmować dętki poprzez ustnik. Racja?
stefan2810 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Bidon jest okej. Proste sposoby są najlepsze. Ktoś robi z igły widły, mówiąc że wyjęcie dętki z bidonu to dramat.
tor23 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Ja długo używałem pojemnika Authora i jak najbardziej polecam. Mieści się w nim rozkuwacz, narzędzia, łatki i pompka SKS Piccolo, która do awaryjnego pompowania mi wystarczała. http://velo.pl/akcesoria/bidony-i-koszyki/author/pojemnik-na-narzedzia
parmenides Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Hej, Pisałem kiedyś o takim patencie. Ten pojemnik Vittorii jest do kupienia w deca za jakieś 60 zeta. Wiem, że drogo, że lans, etc. Ale po prostu jest ładny i wygodny. Żeby nie powtarzać wpisu, to tu masz linka. http://www.forumrowerowe.org/topic/133285-zakupy-cz4-co-kupiles-ostatnio-z-czesci-rowerowych/?p=1550932
andybike Napisano 5 Listopada 2014 Autor Napisano 5 Listopada 2014 @parmenides dzięki, właśnie o czymś takim myślałem, tylko nie wiedziałem jak to się nazywa i gdzie to znaleźć Co do zwykłych bidonów to często kosztują tyle co najtańsze pojemniki a do tego mój np. po odkręceniu ma otwór mniejszy niż jego średnica przez to trudno coś tam upchnąć. Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, za te z nutką ironii również
andybike Napisano 7 Listopada 2014 Autor Napisano 7 Listopada 2014 Hmmm, Byłem w Decathlonie. Zestaw był przeceniony na 49,99. Niestety w pudełku było tylko to etui, 3 łyżki, dętka i spray. Powinna być chyba jeszcze ta pompka/zawór do CO2 ? Przynajmniej tak to wygląda na stronie. http://www.decathlon.pl/zestaw-naprawczy-vittoria-id_8303131.html Dziwne bo w żadnym z 4 zestawów tego nie było
parmenides Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 Nie. Pompki co2 i nabojów nie ma w tym zestawie. 50 zeta - sam musisz ocenić i do tego zaworek do co2 i 2 lub 3 naboje na początek. Jak znam życie, będziesz chciał pierwszy nabój użyć, żeby sprawdzić jak pompuje:) Wyjdzie Cię razem komplet pewnie ze 100 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.