Archi Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Witam i pozdrawiam wszystkich na forum. Potrzebuję pomocy w doborze odpowiednich sterów i kierownicy. Mam ramę i sztywny widelec z gwintem z starszego roweru mongoos hill topper. Jakie potrzebuje do tego czesci (stery adapter?) zeby złożyć kierownicę z mostkiem? Proszę o wyrozumialość wlaśnie zaczynam składać rower od poczatku. Z tego co się orientuję to stare stery były nabijane, ale nie jestem na 100% pewien. Pozdrawiam. Z grubsza wygląda to tak.
rodszyld69 Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Jeżeeli chcesz założyć mostek ahead i zostawić stary widelec to potrzebujesz taki adapter i takie stery http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/stery-rowerowe/klasyczne-z-gwintem/p,stery-zewnetrzne-skrecane-1-1-8-h841-neco,200582.html?
Archi Napisano 23 Października 2014 Autor Napisano 23 Października 2014 A tak na szybko by nie zakladac nowego tematu to jesli mam suport 111mm to musze miwc identyczny??
rodszyld69 Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 Suport dobierasz do korby, więc jeśli jej nie zmieniasz to powinien byc tej samej długości.
Archi Napisano 25 Października 2014 Autor Napisano 25 Października 2014 A czym sie kierowac w doborze. Ze wzgledu na budrzet szukam rzeczy na allegro olx. Wiekszy suport zaszkodzi?? Nie bedzie problemu z montarzem na ramie??
rodszyld69 Napisano 25 Października 2014 Napisano 25 Października 2014 Jesli dasz dłuższy suport to nie zgra się linia łańcucha i będziesz miał problem z ustawieniem przedniej przerzutki. Każda korba ma dedykowaną dla siebie długość suportu.
Archi Napisano 25 Października 2014 Autor Napisano 25 Października 2014 Jesli mam suport 111 to ile mogę przekroczyc długość zeby w miare dobrze ustawic przerzutki?
rodszyld69 Napisano 25 Października 2014 Napisano 25 Października 2014 Z 1 mm więcej w długości osi możesz mieć problem z wyregulowaniem przedniej przerzutki. A dlaczego nie chcesz kupisz suportu dedykowanego do swojej korby?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.