Skocz do zawartości

[Jezioro Rożnowskie]

mk_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po przerwie na forum, ale nie na biku.

W sierpniu wybieram się w okolice Jeziora Rożnowskiego, dokładnie około kilometra od Tabaszowej.

Chciałbym prosić o jakieś informacje typu gdzie tam mozna pojeździć, i jakie warunki? Z góry dzieki za pomoc :D

Napisano

gratuluję wyboru ;)

to bardzo ciekawy teren do jazdy, zróżnicowany, sporo górek. dookoła same wsie, jednak okolica jest malownicza. jakieś 20 km jest Nowy Sącz, w Czchowie (droga z N. Sącza do Krakowa) są ruiny zamku. Można by też wybrać się na jakąś dłuższą wycieczkę w strone Krynicy, bądź np Piwnicznej

No, nie można zapomnieć, że to okolice legendarnego Łącka ;) tam się nic innego nie pije ;)

Napisano

Moje rodzinne okolice ;)

Ogólnie bardzo ciekawe miejsce na wycieczki rowerowe <_< Dużo stromych podjazdów i bardzo malownicze okolice.

Jeśli chcesz popedałowac troszke pod górke to polecam trase na górę Hełmiec (chyba tak sie nazywa)-charakterystyczna górka z wysoka wieża nadajnicza na szczycie.Po wdrapaniu się na Hełmiec mozesz pojechać szczytami przez górę Jaworz, docierając pod krzyż na szycie góry w Limanowej.Uważaj na dziki w tej okolicy :confused:

Fajan trasa jest także z Nowego Sacza do Kroscienka nad Dunajcem.Można takze jechać brzegami Dunajca.

Pozdrowerek ;)

Napisano

No, nie można zapomnieć, że to okolice legendarnego Łącka :) tam się nic innego nie pije :033:

Oczywiście że nie można zapomnieć o Łącku - przy okazji można wybrać się żółtym szlakiem przez "Dzwonkówkę" do Szczawnicy. Trasa jest dosyć trudna ale dla widoków warto się poświęcić - mk_ jeśli chcesz to prześlę Ci na maila zdjęcia z tej trasy.

Moje rodzinne okolice :D

Fajan trasa jest także z Nowego Sacza do Kroscienka nad Dunajcem.Można takze jechać brzegami Dunajca.

Popieram - między innymi dlatego że mieszkam obok tej trasy (tuż obok Łącka). Jadąc tą trasą warto zboczyć z trasy w Jazowsku skręcając w lewo (Obidza) po ok. 3km można oglądnąć fajny wodospad - www.jazowsko.of.pl (kilka zdjęć na tej stronie).

Innym rozwiązaniem jest Przechyba (1175m.n.p.m.) a z tamtąd najlepiej do Rytra czerwonym szlakiem - wydaje mi się że jest najbardziej malowniczy i nie trudny - 17września będzie uphill na ten szczyt.

Skupiłem się na moich okolicach gdyż dobrze znam te tereny ale nie wątpie że w okolicy Krynicy i innych miejscowości też są piękne trasy ale może ktoś z tamtych stron pomoże:)

Przy okazji napiszę sobie że jeśli ktoś byłby chętny na wspólne wypady w okolicach Nowego Sącza - Krościenka to zapraszam gdyż szukam kompana do wspólnych wypadów :)

Napisano

hej ja np mieszkam w nowym saczu:)obecnie przebywam w warszawie ale po powrocie chetnie sie gdzies przejade moje gg 2369148 jak cos to napisz albo podaj swoje gg,pozdraiwam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeszcze około 2 tygodni zostało do mojego pojawienia sie nad jeziorem rożnowskim. Akurat jestem na kupnie opon, jakie polecacie na warunki panujące tam w lesie ale i szose?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...