mk_ Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Witam po przerwie na forum, ale nie na biku. W sierpniu wybieram się w okolice Jeziora Rożnowskiego, dokładnie około kilometra od Tabaszowej. Chciałbym prosić o jakieś informacje typu gdzie tam mozna pojeździć, i jakie warunki? Z góry dzieki za pomoc
izca Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 gratuluję wyboru to bardzo ciekawy teren do jazdy, zróżnicowany, sporo górek. dookoła same wsie, jednak okolica jest malownicza. jakieś 20 km jest Nowy Sącz, w Czchowie (droga z N. Sącza do Krakowa) są ruiny zamku. Można by też wybrać się na jakąś dłuższą wycieczkę w strone Krynicy, bądź np Piwnicznej No, nie można zapomnieć, że to okolice legendarnego Łącka tam się nic innego nie pije
bananowiec Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Moje rodzinne okolice Ogólnie bardzo ciekawe miejsce na wycieczki rowerowe Dużo stromych podjazdów i bardzo malownicze okolice. Jeśli chcesz popedałowac troszke pod górke to polecam trase na górę Hełmiec (chyba tak sie nazywa)-charakterystyczna górka z wysoka wieża nadajnicza na szczycie.Po wdrapaniu się na Hełmiec mozesz pojechać szczytami przez górę Jaworz, docierając pod krzyż na szycie góry w Limanowej.Uważaj na dziki w tej okolicy Fajan trasa jest także z Nowego Sacza do Kroscienka nad Dunajcem.Można takze jechać brzegami Dunajca. Pozdrowerek
Kanonier Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 No, nie można zapomnieć, że to okolice legendarnego Łącka tam się nic innego nie pije Oczywiście że nie można zapomnieć o Łącku - przy okazji można wybrać się żółtym szlakiem przez "Dzwonkówkę" do Szczawnicy. Trasa jest dosyć trudna ale dla widoków warto się poświęcić - mk_ jeśli chcesz to prześlę Ci na maila zdjęcia z tej trasy. Moje rodzinne okolice Fajan trasa jest także z Nowego Sacza do Kroscienka nad Dunajcem.Można takze jechać brzegami Dunajca. Popieram - między innymi dlatego że mieszkam obok tej trasy (tuż obok Łącka). Jadąc tą trasą warto zboczyć z trasy w Jazowsku skręcając w lewo (Obidza) po ok. 3km można oglądnąć fajny wodospad - www.jazowsko.of.pl (kilka zdjęć na tej stronie). Innym rozwiązaniem jest Przechyba (1175m.n.p.m.) a z tamtąd najlepiej do Rytra czerwonym szlakiem - wydaje mi się że jest najbardziej malowniczy i nie trudny - 17września będzie uphill na ten szczyt. Skupiłem się na moich okolicach gdyż dobrze znam te tereny ale nie wątpie że w okolicy Krynicy i innych miejscowości też są piękne trasy ale może ktoś z tamtych stron pomoże:) Przy okazji napiszę sobie że jeśli ktoś byłby chętny na wspólne wypady w okolicach Nowego Sącza - Krościenka to zapraszam gdyż szukam kompana do wspólnych wypadów
kr1s1983 Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 hej ja np mieszkam w nowym saczu:)obecnie przebywam w warszawie ale po powrocie chetnie sie gdzies przejade moje gg 2369148 jak cos to napisz albo podaj swoje gg,pozdraiwam
mk_ Napisano 20 Lipca 2006 Autor Napisano 20 Lipca 2006 Jeszcze około 2 tygodni zostało do mojego pojawienia sie nad jeziorem rożnowskim. Akurat jestem na kupnie opon, jakie polecacie na warunki panujące tam w lesie ale i szose?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.