Skocz do zawartości

[manetki] wymiana

GIANT84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Obecnie posiadam hamulce slx m675 i manetki zmiany biegów to DEORE SL M610 MANETKI 2/3x10 zastanawiam się nad wymianą manetek zmiany biegów na Deore SLX SL-M670 -I 2/3x10 i połączyć je w systemie i-spec, ale nie wiem czy będzie jakaś różnica prócz tego że nie będzie okienka na które i tak nie patrze. Przerzutki przód i tył to deore. Jak myślicie jest sens??

Napisano

Zwróć uwagę na to czy manetki maja wszystki potrzebne do montażu śrubki potrzebne do polaczenia z klamka hamulca,ja sie polasilem na dobra cene manetek bez śrub bo pomyślałem ze na pewno dokupie a tu zonk bo tego chyba nie można kupić :-)

Napisano

Zwróć uwagę na to czy manetki maja wszystki potrzebne do montażu śrubki potrzebne do polaczenia z klamka hamulca,ja sie polasilem na dobra cene manetek bez śrub bo pomyślałem ze na pewno dokupie a tu zonk bo tego chyba nie można kupić :-)
dlatego chyba warto kupować nowe ze sklepu z tym że slx a xt to bardzo wielka różnica w cenie ponad 100zł
Napisano

265 zł XT I-SPEC (SL-M780) vs 150 zł SLX I-SPEC (SL-M670)

W sumie to trochę zmiana bardziej dla wagi, bo moim zdaniem i tak nie patrzy się na którym przełożeniu się jedzie. Mi monitorek jest kompletnie zbędny, bo przełożenie dostosowuje do aktualnego obciążenia a na kokpit patrzę tylko żeby skontrolować aktualne tętno.

Napisano
W sumie to trochę zmiana bardziej dla wagi, bo moim zdaniem i tak nie patrzy się na którym przełożeniu się jedzie. Mi monitorek jest kompletnie zbędny, bo przełożenie dostosowuje do aktualnego obciążenia a na kokpit patrzę tylko żeby skontrolować aktualne tętno.

dlatego chcę zmienić ale czy warto patrząc na cenę?? w hamulcach niby nie ma różnicy miedzy xt a slx dlatego wziąłem slx bo tańsze ale w manetkach to już jak widać jest różnica. Tak jak napisał lucass3 dał porównanie na którym widać że xt dodatkowo posiadają Multi Release i Instant Release.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...