Skocz do zawartości

(kierownica) oznaczenia producenta

amlera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jako nowicjusz w temacie rowerowo-sprzętowym chciałbym prosić o pomoc w odszyfrowaniu oznaczeń na kierownicy roweru. Chciałbym ją zmienić na coś z większym kątem ugięcia/wyższą. Oznaczenia na obecnej to: XLC, po zdjęciu chwytu: PROMAX ENC, HB-T305 -5, H18, W620, 9, 13C, 14.  Długość to będzie 620 mm, kąt 9 stopni - tyle wiem. Żeby dopasować pod siebie rower zmieniłem mostek na regulowany i jest bardzo dobrze, ale do pełni szczęścia ciut brakuje. Mój obecny rower to crosowy Staiger Daytona. Myślałem o zakupie jeszcze kierownicy  Amoeba Borla HB-C321. Wiem, że najlepiej byłoby przymierzyć, ale w moim mieście sklepy z akcesoriami praktycznie nie istnieją, a inwencja sprzedawców ogranicza się do wciskania rzeczy które mają na stanie. Będę wdzięczny za sugestie.

Przykładowy link do kierownicy:

http://sklep.bikefama.pl/sklep/cz%C4%99%C5%9Bci/kierownice/amoeba-borla-620x40mm-detail.html

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ten model Amoeb-y był niedostępny w sklepach i u dystrybutora, w końcu zamówiłem kierownicę XLC o podobnych parametrach i teraz jest cudownie ! Przed chwilą właśnie wróciłem z nocnej wycieczki, teraz każdą wolną chwilę pędzam na rowerze. Zaczynam się też nad tym poważnie zastanawiać, czy to nie osiąga już stadium chorobowego uzależnienia. Jak nie nawinę parędziesiąt km dziennie to czuję się jakoś nieswojo i czegoś mi brakuje. A idzie zima i trzeba będzie zakupić trenażer albo opony z kolcami....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...