Skocz do zawartości

[adapter] Deore LX M580

Chomik XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wie ktos gdzie mozna by dostac adapter na 31.8 do takiej przerzutki ?

ewntualnie wymienic z 28.6 :D

1144429687bc.jpg

edit: o kurcze, chyba pomylilem dzialy.... sorki :D

• Mod Team
Napisano
edit: o kurcze, chyba pomylilem dzialy

Ot to.

Widzę że masz tam założony adapter. Poza tym ten LX raczej nie występuje w wersji 28,6 więc chyba coś pokręciłeś.

• Mod Team
Napisano

No to już kompletnie nie rozumiem. Skoro masz przerzutkę 28,6 to za żadne skarby nie założysz jej na ramę 31,8 bo obejma jest za mała. Co innego w drugą stronę.

• Mod Team
Napisano

Aaaaa no to trzeba było od razu tak pisać :) To tylko musisz wymienić tę redukcję. Dostaniesz to w rowerowym za kilka złotych :)

Napisano

No wlasnie z tym mam problem, bo ta przerzutka jest jakas dziwna. Obejma jest ponizej prowadnicy i redukcja jest taka nie standardowa, wiec te zwykle co mozna znalesc w sklepach mi nie pasuja. Jedynie co mnie ratuje to oryginalny adapter z tej przerzutki...

Znalazlem cos takiego:

http://www.merida.rower.com.pl/index.php?m...roducts_id=4635

tyle ze tu jest adapter do XT, ale po zdjeciach tej przerzutki wydaje mi sie ze ma taka sama konstrukcje, chyba bedzie pasowac czy sie myle ?

FD-M760

0002047_001.jpg

FD-M580

1144429687bc.jpg

• Mod Team
Napisano

Trudno powiedzieć, ale myślę że nie powinno być różnicy, w końcu to tylko prosta podkładka.

• Mod Team
Napisano

No tak tak, chodziło mi o to że ta redukcja jest tak prostym "urządzeniem", że każda musi pasować :)

Napisano

Ja miałem ten sam problem. Rozwiązałem go w ten sposób iż podłożyłem podwójnie dętkę i jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...