damian407 Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Witam, ostatnio miałem zrobiłem otb na rowerze, po tym fakcie przerzutka nie schodziła poniżej 8 biegu a jak wrzuciłem na 1 to zeskakiwał pomiędzy szprychy a kasetę. Ustawiłem to z powrotem śrubkami H-L. Ale teraz mam problem bo po ustawieniu przeskakuje normalnie 9->8->7->6->5->4->3 i tu jest problem bo potem przeskakuje od razu na zębatkę "1" a a na manetce mam ustawione "2" gdy chce wrzucić na manetce "1" to trzeba użyć dużo siły bo się blokuje żeby łańcuch nie wypadł z kasety. W czym może być problem ? Z góry dziękuję
WrednyPL Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Ustawiałeś tylko zakres czy całkowicie regulowałeś? Jeśli ustawiałeś tylko zakresy to całkowicie wyreguluj.
damian407 Napisano 17 Września 2014 Autor Napisano 17 Września 2014 Linka jeszcz regulowałem. Uderzona została tylko od boku, czy po wymianie haka powinna normalnie działac ?
rodszyld69 Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Jak wykręcisz hak połóż go na równej powierzchni i zobacz czy całkowicie do niej przylega. Jesli tak to hak jest prosty, to poluźnij linkę i naciągnij ja od nowa i reguluj baryłką. Jak okaże że jest krzywy możesz próbować go samemu wyprostować lub zanieść do serwisu gdzie mają odpowiedni do tego sprzęt lub kupić nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.