Skocz do zawartości

[do 1500zł] MTB na każdą porę roku

emanuel66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Zamierzam w tym miesiącu kupić rower.

Wiem już, że będzie to rower MTB, jazda po śniegu, czy też w deszcz ma nie sprawiać mi problemu, lubię czasem zjechać z szosy na jakieś małe leśne drogi.

Otóż, planuje zakup roweru nowego, czekałem aż skonczą się wakacje i zaczną wyprzedaże.

Mam na to 1500zł.

Obecnie poważnie zastanawiam się nad Rometem Rambler-em 6.0. Co sądzicie o tym modelu ? Jak to będzie z tymi jego tarczówkami ? Poprzednio miałem górala niskiej jakości więc różnica bedzie i tak kolosalna, jednak nie chce kupować czegoś słabego.

Tak więc ja mam na oku tego ramblera. Możecie mi coś doradzić ? :)

Pozdrawiam i dzięki

Napisano

1. Dobrze byłoby poprawić temat bo poleci w kosz.
2. Do jakiego wzrostu i wagi ten rower?
3. Teraz producenci przesiadają się na rozmiar koła 27,5" i 29", w efekcie czego za jakiś czas części do 26" będą niskiej jakości.

Napisano

No ok, co w nim jest nie teges ? ;)

Podrzuć coś lepszego . . . 

Z tego co wyczytałem wstępnie, rambler jest rowerem MTB jednak do bardziej spokojnej jazdy zgodzisz się ?

Napisano

Tak, to nie jest rower na jakieś maratony itp. Sam jeżdżę Krossem Hexagon X6 na prawie identycznym osprzęcie, na awaryjność nie narzekam, z kulturą pracy trochę gorzej. Z lepszych w tym budżecie:
http://allegro.pl/rower-26-limber-tiesso-deore-hydraulika-wyprzedaz-i4574259646.html
http://allegro.pl/kands-energy-1300-2xdisc-alivio-model-2014-nowosc-i4598161137.html

Tutaj chodzi głównie o osprzęt - za 1500 można się spodziewać osprzętu o klasę wyższego.

Napisano

Ok ten limber wydaje mi się być całkiem sympatyczny, więc mówisz że osprzęt lepszy niż ramblera ? Widzę, że hamulce hydrauliczne. Powiedz mi jak z kupowaniem przez neta, nie ma obaw ? Czy regulacja i tak obowiązkowa ?

Napisano

3. Teraz producenci przesiadają się na rozmiar koła 27,5" i 29", w efekcie czego za jakiś czas części do 26" będą niskiej jakości.

Chyba tylko obręcze i opony/dętki ew. widelce amortyzowane- reszta częsci jest niezależna od wielkości koła.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...