Cruy Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Czesc, 2 tygodnie temu pisałem już temat, ale mam teraz trochę więcej pieniędzy. Byłem dzisiaj w kilku sklepach, ale tylko w Martes Sporcie mnie coś zainteresowało. Był tam Kross Black Edition 2, z tego co wiem jest to "czarna edycja" levela a2 i był przeceniony z 1900 na 1400 zł. Trochę droższa była Merida big seven 40 na kołach 27,5", ale tu juz hamulce hydrauliczne. Przerzutka altus z 9 przełożeniami. Był też jeden crossowy rower z Meridy bodajże Crossway 20-D przerzutki Acera hamulce tarczowe mechaniczne. Jutro pojadę jeszcze do 2 sklepów, gdzie wybór będzie raczej zdecydowanie większy. Dla mnie najlepiej wypada ten Kross, gdyż nie ukrywajmy ale cena jest najmniejsza, ale prócz tego jest super wykonany, rama jest taka matowa i fajna w dotyku. Nie będę krył, że wygląd i wykonanie też odgrywa dużą rolę. Czy odczuję dużą różnice między Tektro v-brake, a tarczowymi hamulcami w jeździe bo ulicach, polnych i leśnych drogach? Ewentualnie czy po jakimś czasie bez problemy zmienię hamulce na tarczowe w rowerze? A może do takiej jazdy wystarczyłby rower crossowy? Jutro wieczorem podam jeszcze kilka modeli które znajdę w sklepach. Gdyż chcę kupić rower, który wcześniej widziałem na własne oczy. Wcześniej myslałem, że kupię rower dopiero zimą, ale przy pogodzie, która jest obecnie nie mogę wysiedziec w domu, a rower który mam jest juz po prostu za mały, żeby wygodnie jeździć. Myślę, że jeszcze spokojnie do końca listopada będę mógł pojeździć
modrzew Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Żeby zmienić hamulce na tarczowe potrzebujesz: - mocowanie pod zaciski hamulców w widelcu i ramie - koła z piastami z mocowaniem do tarcz
Cruy Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 http://allegro.pl/kross-hexagon-x9-m-czarno-niebiesko-bialy-mat-2014-i4604171414.html Tani jak na ten model i w mojej okolicy. Warto?
Cruy Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 Wiekszosc jezdze w lesie, a moze lepiej by bylo jakiegos 29er?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.