Skocz do zawartości

[1400-1500] MTB/Cross

Cruy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc, 2 tygodnie temu pisałem już temat, ale mam teraz trochę więcej pieniędzy. Byłem dzisiaj w kilku sklepach, ale tylko w Martes Sporcie mnie coś zainteresowało. Był tam Kross Black Edition 2, z tego co wiem jest to "czarna edycja" levela a2 i był przeceniony z 1900 na 1400 zł. Trochę droższa była Merida big seven 40 na kołach 27,5", ale tu juz hamulce hydrauliczne. Przerzutka altus z 9 przełożeniami. 

Był też jeden crossowy rower z Meridy bodajże Crossway 20-D przerzutki Acera hamulce tarczowe mechaniczne.

Jutro pojadę jeszcze do 2 sklepów, gdzie wybór będzie raczej zdecydowanie większy.

Dla mnie najlepiej wypada ten Kross, gdyż nie ukrywajmy ale cena jest najmniejsza, ale prócz tego jest super wykonany, rama jest taka matowa i fajna w dotyku. Nie będę krył, że wygląd i wykonanie też odgrywa dużą rolę.

Czy odczuję dużą różnice między Tektro v-brake, a tarczowymi hamulcami w jeździe bo ulicach, polnych i leśnych drogach? Ewentualnie czy po jakimś czasie bez problemy zmienię hamulce na tarczowe w rowerze? A może do takiej jazdy wystarczyłby rower crossowy?

Jutro wieczorem podam jeszcze kilka modeli które znajdę w sklepach. Gdyż chcę kupić rower, który wcześniej widziałem na własne oczy.

Wcześniej myslałem, że kupię rower dopiero zimą, ale przy pogodzie, która jest obecnie nie mogę wysiedziec w domu, a rower który mam jest juz po prostu za mały, żeby wygodnie jeździć. Myślę, że jeszcze spokojnie do końca listopada będę mógł pojeździć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...