Skocz do zawartości

[xc][rama + amortyzator] wybór ramy i amortyzatora

TnA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc wszystim!

Na kilka lat wypadlem z obiegu rowerowego i obstawiam, że w tym czasie się sporo zmieniło. Jak dotąd jeździłem raczej we wszystkich innych dyscyplinach poza xc. Teraz przyszedł czas na wymiane ramy i amortyzatora w moim rowerze, który służy do raczej rekreacyjnego jezdzenia. Bede głównie poruszał sie po mieście, ale czasem wybieram sie na jakąś trasę ze znajomymi do lasu stąd mile widziana regulacja twardości. Mam 171 cm wzrostu i dotychczas miałem ramę boplight marathon sport 17" ale jest ona dosyć niska jak dla mnie. Amortyzator jaki posiadam obecnie to manitou skareb w dosyc złym stanie (nie działa blokada skoku i teflon jest wytarty). Szukam czegoś optymalnego dla mnie w granicach 2000-2500zł za set rama+amortyzator. Najlepiej nowe chociaż w tym budżecie może być ciężko pewnie o coś sensownego więc używane też wezmę pod uwagę. Proszę o podpowiedź za czym powinienem się rozglądać.

Napisano

Ramka całkiem fajna, lecz co do amortyzatora mam wątpliwości ponieważ wolałbym kupić coś ze sklepu a nie od prywatnej osoby z częściami niewiadomego pochodzenia. Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje amortyzatora do 100mm pod wagę 73-75kg w granicach 1600zl? Jeśli jest sens to może być droższy. Koła 26 oczywiście, zapomniałem o tym napisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...