badladybug Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Szukam roweru dla siebie i dziecięcia, które planuję wozić na krzesełku. Płeć: kobieta Wzrost: 164 cm Długość nogi po wewnętrznej: 72 cm Waga: 62 kg Waga wożonego dziecka: 14 kg i rośnie (chciałabym powozić je przynajmniej do ok 20 kg, jeśli to realne) Przeznaczenie: jazda z dzieckiem po niewielkim mieście bez ścieżek rowerowych, sporo parkowymi ścieżkami, czasami bocznym drogami Cena: najlepiej do 1200 zł (wiem, ze uzywki maja zróżnicowane ceny, jednak może ktos potrafiłby cos mi doradzić, choćby orientacyjnie; z założeniem, że szukamy czegoś w bardzo dobrym stanie) Na razie wymyśliłam sobie, że rower powinien mieć szerokie opony (chciałabym 28, bo nie przepadam za jazdą na mniejszych) i być rowerem miejskim. Jeżeli moje założenia są błędne, będę wdzięczna za naprostowanie. Kupować zamierzam przez internet, ale przymierzyłam kilka holenderskich i niemieckich rowerów i najbardziej odpowiadał mi Giant. Pomyślałam więc o zakupie Centro na ramie 45 cm za 940 zł. Odstraszają mnie jednak znalezione w necie opinie o tej marce. Myślałam również o Gazelle, jednak w nich przerażają mnie bardzo cienkie koła. Jakiś czas temu ktoś powiedział mi, że w wypadku wożenia dziecka dadzą rade tylko te szersze. Poza tym obok domu mamy duży park, przez który będziemy przejeżdżać wiele razy dziennie. Z tego względu przyszły mi jeszcze na myśl rowery trekkingowe, ale o nich nie wiem już kompletnie nic. Jestem zielona w temacie, więc będę wdzięczna za wszelkie mądre rady i sugestie.
rodszyld69 Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Ten powinien wystarczyć na Twoje potrzeby http://allegro.pl/lazaro-senatore-v3-mocny-trekk-na-alivio-lady-i4555510243.html przerzutki alivio napęd 3x8, tylne koło z piastą na kasetę. Jedynie jak chcesz dziecko przewozić z tyłu na bagaźniku to zastanowiłbym się na wymianą na jakiś bardziej solidny, chyba że ten by podołał. Rower jest trochę ponad Twoim budżetem ale śmiało mozesz negocjować cenę, możesz uzyskac dobry rabat ze względu na koniec sezonu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.