hadess Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Witam Robie z mojego crossa szose. Widelec juz zamowiony kierownice juz mam . Hamulce mam hydrauliczne wiec załozy klamki na baranka. NIewiem co z manetkami czy tez mocowac stare czy kupic klamkomanetki szosowe( na pewno kupie klamki szoswe dla uchwytu ) W moim rowerze mam przerzutki 3x8 , sa takie klamkomanetki ale po 400zł troche za drogo. I teraz pytanie czy czy gdybym wymienił kasete np na 10 to razem z tym idzie wymiana tylnej przerzutki ? to samo zrobiłbym z przednia korba wymienił na 2 , bo widze tansze klamkomanetki np 3x10 czy tez trzeba wymieniac przerzutke ?
rodszyld69 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Do napędu 10 rzędowego tylną zmieniarkę będziesz musiał wymienić plus manetki.Przednią przerzutkę możesz zostawić jedynie co musisz zrobić to srubką regulacyjną zablokować jeden bieg. Ja ostatnio tez w swoim crossie zakładałem kasetę szosową i miałem lekkie problemy z wyregulowaniem tylnej przerzutki xt shadow. Nie wiem jaką planujesz przerzutkę i manetki? Jak planujesz zmienić na szosową korbę to przednia przerzutka też idzie do wymiany
hadess Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 aha dzieki za pomoc jednak kupie tylko klamki dla chwytu a manetki i klamki hydrauliczne beda przy mostku Moze w pożniejszym czasie bede bawił sie w wymiane napedu
Kapibara Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Co do robienia szosy z crossa - jesteś pewien że geometria ramy na to pozwala? Gdybyś przerabiał na fitness to ok, ale z szosą może być nieciekawie.
hadess Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 No własnie nie chodziło mi o typowa szose bardziej przełaj lub fitnes ( hybryda ) ale z barankiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.