Skocz do zawartości

[1600 zł] Pomoc w wyborze roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam na imię Andrzej i chciałbym wybrać dla siebie jak najbardziej odpowiedni rower, będzie on służył głównie do jazdy asfalcie, polnych dróg, lasów i sporadycznie na wypad kilkudniowy z sakwami na Bieszczady. Mój wzrost to ~185 cm wzrostu i ok. 75kg, jak na razie wytypowałem sobie 2 rowerki, oceńcie sami, jeśli macie lepsze propozycje to chętnie wysłucham.

Unibike Fusion Gts:

http://www.unibike.pl/fusiongts.html

Cube Aim Disc 26:

http://www.rove.pl/rowery-kolekcje/rowery-cube-2014/cube-mtb-hardtail-2014/rower-cube-aim-disc-26-black-anthrazit-white-2014.html

Napisano

rozumiem, że osprzętowo wypada najlepiej, z pośród podanych rowerów, widzę że mają tylko rozmiar M, nie wiem, czy nie będzie przypadkiem za mały dla mnie

Napisano

Jeśli chodzi o napęd, to zdecydowanie. Nie wiem nic na temat amortyzatora w tym Romecie, może ktoś inny się wypowie na jego temat.

Napisano

Jesli planujesz do roweru doczepiać sakwy to Cube ma otwory pod bagażnik więc jest bardziej dostosowany pod wyprawy niż Unibike w którym tych otworów nie ma albo ja mnie widzę :P Uważam jednak że pod sakwy lepszy byłby rower na kołach 29" niż 26" . W tym Jolene tez brak otworów pod bagażnik.

Napisano

Mam teraz taki rower na 26" kupiony w media expercie, i wyruszyłem na taką wyprawę właśnie z sakwami i strasznie mi się spodobała i pomyślałem, że kupię sobie jakiś porządny rower, powiem, że nawet dobrze mi się jeździło na 26" , boję się, że 29" będzie za duże, czy te 2 rowery są podobne osprzętowo, czy któryś jest lepszy?

Napisano

Koła 29"  to to samo co koła 28" jedynie przez balon opony średnica zwieksza się o jeden cal. Na Twój wzrost duże koło jest w sam raz i idealne na wyprawy.

Z tych dwóch rowerów to jezeli chodzi o napęd to jest w obydwóch na podobnym poziomie, jedynie tylna przerzutka jest o klase lepsza w Unibiku. Amortyzator klase wyżej jest tez w GTS, ale jakością pracy sa na podobnym poziomie. Plus dla Cube za hamulce hydrauliczne.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...