Skocz do zawartości

[opona] Rozdarta opona

Nihakue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hmm żaden klej nie da sobie rady? Chodzi, żeby pojeździć do końca sezonu bez tego skoku i drżenia przy wjeździe na jakąkolwiek inna drogę niż asfalt.

Napisano

Niestety Conti.. Wiem, że mają bardzo słabe boczki, wręcz papierowe.

I tak sobie myśle, że i tak już Saguaro zamówiłem, to z tą poeksperymentuje.

Napisano

Tym gorzej jak Conti więc zapomnij o reanimacji bo to nie wykonalne z technicznego punktu widzenia. U mnie poszła na długości 2 cm i wylądowała w koszu. Możesz poeksperymentować ale nie chciał bym być na Twoim miejscu jak w trakcie jazdy to się całkiem rozwali.

Napisano

Continental Mountain King 26x2.2 Protection. W miejscu gdzie opona wchodzi do obręczy (w miejscu gdzie opona wychodzi z obręczy jest takie przedłużenie, które sie odkleiło i odkryło szwy) Jak to sie stało w sumie nie wiem. Rower kupiłem używany i niestety już tak było tylko, że w dużo msiejszym stopniu. Jako że lubie sobie pojeździć po kamieniach itp, co pewnie temu sprzyjało. Zaraz dodam zdjęcie jak to wygląda dokładniej. Prosze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f03d024b3703ccb.html

Jednym słowem nie polecam tych oponek... Szybko się ścierają, w sumie z trzymaniem też nie jest najlepiej. Po piasku pływałem, a co do dźwięku na asfalcie to jest w sumie dość głośno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...