dawkon13 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Cześć Wam Niedługo (koło połowy września) planuję kupić sobie nowy rower, bo mój 3,5-letni "XTH-906 Rayon" już jest trochę wysłużony Co możecie polecić dobrego do 1500-1600 zł? Szukam czegoś taniego, z dobrym osprzętem (a nie "gumowy łańcuch" ) i korbą z max. blatem 48T Znalazłem takie cuda (przerzutki Alivio, amortyzatory Suntour- tylko nie wiem czy dobre modele tych amorków ) LAZARO SENATORE V3: http://allegro.pl/lazaro-senatore-v3-mocny-trekk-na-alivio-men-i4417406857.html KANDS ELITE PRO Gts Alivio 2015: http://allegro.pl/kands-elite-pro-gts-alivio-suntour-nex-r-2015-i4541076196.html ROWER KANDS ELITE PRO Alivio 2014: http://allegro.pl/rower-kands-elite-pro-z-pradnica-alivio-z-blokada-i4509584475.html Z góry dziękuję za pomoc w wyborze
rodszyld69 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Amortyzatory mają do siebie podobne, lecz jeśli szukasz dobrego widła to nie w tej cenie. NCX -y zamontowane sa w rowerach z ceną ok. 2500 zł, a NRX-y powyżej 3000 zł. Te rowery mają zamontowane zwykłe uginacze ale dla pokrzepienia Twego serca są jeszcze gorsze. Napęd w tych rowerach jest na podobnym poziomie jedynie ten Kands GTS ma trochę lepszą korbę.
dawkon13 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzięki za opinię Te amortyzatory i tak będą lepsze o kilkaset % od tego "amora" co mam [marka 'BRAVOO' ;D]- aby na początku się uginał może z 3mm, a teraz się zastał i nie pomagały żadne "kąpiele" w benzynie czy WD-40 żeby go rozruszać P.s Jakby co to lepszą korbę można dokupić na allegro później, bo stoją koło 120 zł
Worasek1 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Witaj Ja kilka lat temy miałem podobny problem, wybrałem LAZARO, nie jestem zawiedziony, rower OK. W czasie użytkowania dowiedziałem się, że te rowerki mają wspólnego Twórcę [firma trans rower], popatrz na piasty tył przód, najlepsze są oczywiście shimano. Weż ten, który Ci się bardziej podoba . Jeżeli dużo ważysz to poprównaj wykończenie tylnego trójkata.
dawkon13 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 Plusem (dla niektórych) u Kandsa jest to, że ma prądnicę, dodatkowo ma środek suportu Shimano, a Lazaro NECO Co do wagi to nie jest problem- ważę 68 kg przy ok. 175 cm wzrostu, czyli chyba muszę celować w 19' (o ile się nie mylę) P.s Ktoś może powiedzieć o ile km/h zmniejsza się Vmax (przy takich samych siłach włożonych do pedałowania) ?
Worasek1 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak, przy Twoim wzroście 19" jest OK. Wkład suportu to tylko 25 pln czy to NECO czy shimano. Ja mam w swoim rowerze NECO i nie narzekam, ale słyszałem już opinie o jakims skrzypieniu z okolic suportu przy wkładzie NECO. W Rzeszowie ostatnio widziałem na wyprzedaży rower Merida trekingowy za 1399 pln w sklepie o nazwie Martes sport [model z tamtego roku], 3x8 v-brakei suntour nex. Ciekawa propozycja wg mnie.
Beder Napisano 27 Sierpnia 2014 Napisano 27 Sierpnia 2014 Kupiłem w maju ładna elite pro. Wszystko ok. Rower spełnia moje oczekiwania. Jestem z niego bardzo zadowolony. Zamontowane sakwy i lusterko. Rower służy mi w codziennych dojazdach do pracy. Okazjonalnie wycieczki w teren.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.