Skocz do zawartości

[Mostek]Problem z rozkręceniem mostka

Yuhii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem że próbuje rozkręcic tą nakrętke u góry ale kręce imbusem na chamca ;d i się nie chce rozkręcic.Mostek mam a-head.

Napisano

próbuje rozkręcic tą nakrętke u góry ale kręce imbusem na chamca ;d i się nie chce rozkręcic.Mostek mam a-head.

Weż od spodu amortyzatora spryskaj srubę w gwiazdce  WD-40 i niech trochę postoi do góry kołami, może zadziała

Napisano

nie chce się wykręcić śruba, czy nie możesz wyjąc amortyzatora ?

Śruba nie chce się wykręcić

Weż od spodu amortyzatora spryskaj srubę w gwiazdce  WD-40 i niech trochę postoi do góry kołami, może zadziała

Jak będe miał wd 40 to spróbuje tak zrobić.A czy to może być powodem że rower mam nowy i fabrycznie mi tak poskręcali

Z góry dzięki

Napisano

nie chce się wykręcić śruba, czy nie możesz wyjąc amortyzatora ?

W nowym nie powinieneś mieć problemu, jeżeli kupiłeś stacjonarnie i masz czas to podjedź do sklepu ( masz gwarancję)

Napisano

Śruba nie chce się wykręcić

.A czy to może być powodem że rower mam nowy i fabrycznie mi tak poskręcali

Z góry dzięki

Jak nowy to idź do serwisu bo być może gwiazdka była trochę krzywo wbita i śrubę zakręcili na siłę

Napisano

W nowym nie powinieneś mieć problemu, jeżeli kupiłeś stacjonarnie i masz czas to podjedź do sklepu ( masz gwarancję)

nie kupilem stacjonarnie w normalnym sklepie.I jeszcze ostatnie pytanie bo przy odkrecaniu zjechalem troche srubke od mostka czy to moze tezbyc przez to ?

Napisano

Raczej nie przez to, śruba trzyma na gwincie, przychylam się do zdania mojego poprzednika, może być krzywo nabita gwiazdka i dociągnęli na siłę

Napisano

A może po prostu imbusem w gnieździe śruby kręcisz, które się rozepchało i zwyczajnie imbus nie przekręca śruby? 

Ja kiedyś tak zrobiłem ze śrubą aluminiową od kapsla (miała bardzo małe gniazdo), skończyło się tym że rozwierciłem śrubę wiertarką a następnie wykręciłem obcęgami, to była jedyna droga.

A tak w ogóle to czy najpierw odkręciłeś śruby trzymające mostek na rurze sterowej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...