Gość Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Kolega kupił takie na Allegro za ok. 180 zł z przesyłką. W opisie było, że jest wykonane ze skóry bydlęcej i "porównywalne z Brooks". Jednak od spodu wygląda jakby była tam tektura czy coś takiego Szukałem w necie i nie mogę znaleźć info na temat producenta. Może ktoś z Was wie? Dziwne jest też to, że tych siodełek jest już bardzo mało na Allegro i w sklepach internetowych. Na oko wygląda solidnie, podobno jest twarde ale wg dołączonej ulotki po 500-800 km stanie sie bardziej miękkie i dopasuje się do kształtów właściciela.
Hogg Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie znam producenta, ale wiesz... "porównywalne" to... tylko porównywalne Ale wygląda całkiem ok. Jeśli to skóra, to powinna się z czasem dopasować do tyłka. Pozdrówko.
rambolbambol Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Deluxe to znany "zamiennik" siodełek Brooks (jest jeszcze marka Lepper). Z całą pewnością jest to skóra. Może nie takiej jakości jak w Brooks, ale jest. W Brooksie, jak dobrze ucho przyłożysz do siodełka, to jeszcze słychać jak krowa ryczy. 180zł za zamiennik nie zapłaciłbym, skoro nowego Brooksa B17 idzie kupić za 260-300zł. Kupując Brooksa masz pewność, że siodełko zestarzeje się w równym tempie jak twój tyłek i zawsze będzie ci służyć, niezależnie od roweru. Znane są przypadki, gdzie jedno siodełko tej marki przechodziło od tyłka do tyłka przez kilka dziesięcioleci, cały czas zachowując pożądaną świeżość w kroku. Zresztą sam popatrz na Allegro, gdzie 30-40 letnie Brooksy chodzą w cenie 100-200zł!!! Brooks to inwestycja i jest na mojej liście zakupów na przyszły rok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.