Skocz do zawartości

[siodełko]Siodełko skórzane Deluxe

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolega kupił takie na Allegro za ok. 180 zł z przesyłką. W opisie było, że jest wykonane ze skóry bydlęcej i "porównywalne z Brooks".

Jednak od spodu wygląda jakby była tam tektura czy coś takiego

c1xp5bg2orak_t.jpg

qjbl4lt515p6_t.jpg

Szukałem w necie i nie mogę znaleźć info na temat producenta. Może ktoś z Was wie?

Dziwne jest też to, że tych siodełek jest już bardzo mało na Allegro i w sklepach internetowych.

Na oko wygląda solidnie, podobno jest twarde ale wg dołączonej ulotki po 500-800 km stanie sie bardziej miękkie i dopasuje się do kształtów właściciela.

Napisano

Nie znam producenta, ale wiesz... "porównywalne" to... tylko porównywalne ;) Ale wygląda całkiem ok. Jeśli to skóra, to powinna się z czasem dopasować do tyłka. Pozdrówko.

Napisano

Deluxe to znany "zamiennik" siodełek Brooks (jest jeszcze marka Lepper). Z całą pewnością jest to skóra. Może nie takiej jakości jak w Brooks, ale jest. W Brooksie, jak dobrze ucho przyłożysz do siodełka, to jeszcze słychać jak krowa ryczy.

180zł za zamiennik nie zapłaciłbym, skoro nowego Brooksa B17 idzie kupić za 260-300zł. Kupując Brooksa masz pewność, że siodełko zestarzeje się w równym tempie jak twój tyłek i zawsze będzie ci służyć, niezależnie od roweru.

Znane są przypadki, gdzie jedno siodełko tej marki przechodziło od tyłka do tyłka przez kilka dziesięcioleci, cały czas zachowując pożądaną świeżość w kroku. Zresztą sam popatrz na Allegro, gdzie 30-40 letnie Brooksy chodzą w cenie 100-200zł!!!

Brooks to inwestycja i jest na mojej liście zakupów na przyszły rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...