Kuos Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego roweru w cenie do 2000zł. Mój wzrost to 1,88m przy wadze około 73 kg. Do tej pory natrafiłem na kilka rowerów, a dokładnie(odnośniki z osprzętem w nazwie): Level B2 29''(MTB) Northtec Caledon 28'' DB(Cross) Northtec Cayon 29'' AL(MTB) Jeśli chodzi o osprzęt, wiem że Cayon ma lepszy od Levela, ale chciałbym wiedzieć jak to się sprawdza w rzeczywistości. Moje pojęcie na temat rowerów jest nikłe, dlatego prosiłbym o pomoc w dobrym wyborze roweru. Jeśli macie w tej granicy cenowej lepsze propozycję to także prosiłbym o zawarcie w odpowiedzi. Zależy mi głównie na kołach 29'' przy MTB, lub Cross 28'' Rower ma służyć do jazdy głównie po mieście(szosa, ścieżki, chodniki, piasek) oraz jego okolic. Około 30km trasa dziennie. Zależy mi też, żeby rowerem dało radę rozpędzić się do zadowalających prędkości, oczywiście w granicach możliwości górala(preferuje jazdę na wysokich biegach). Czekam na pomoc i z góry dziękuje za każdą udzieloną radę. Pozdrawiam.
Shiryu Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 wiem że Cayon ma lepszy od Levela, ale chciałbym wiedzieć jak to się sprawdza w rzeczywistości Ano sprawdza się tak, że lepszy osprzęt działa lepiej. Żadnej filozofii w tym nie ma. Z tym, że zamiast Northteca poleciłbym Ci Limbera Tasso. Napęd porównywalny, a generację nowocześniejszy. No i sam rower tańszy
Kuos Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Napisano 23 Sierpnia 2014 Firma trochę mi nieznana, ale zaraz się wczytam co tam ma, dziękuje za sugestie Jak ktoś ma jakieś ciekawe propozycję to czekam nadal:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.