Skocz do zawartości

[wycieczka rowerowa] Dania ?! PILNE :)

Gość kicius

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kicius
Napisano

Niedługo szukuję się na wyjazd na Bornholm oczywiście na rowerze i nie jestem pewnien czy w w Danii trzeba poruszać się rowerem w kasku rowerowym.? Jeżeli się owego nie posiada jest to karane ?

pilnie potrzebuję odpowiedź, z góry dzięki :D

Napisano

mieszkalem przez dluzszy czas w danii i nidy nie spotkalem sie z nakazem noszenia kasku, nie widzialem zeby ktos jezdzil w kasku, wiec wydaje mi sie ze nie ma takiej potrzeb...

jesli chcesz moge zapytac znajomych z danii czy jest taki przepis

Gość kicius
Napisano

dzięki wielkie, ale jeżeli masz chwile czasu to możesz zapytać swoich znajomych, ale wielkie qwielkie dzięki :P

Napisano

Nie ma obowiązku jazdy w kasku - wczoraj czytalem w jakims z serwisów

Zabronione jest za to rozbijanie sie "na dziko" :)

Przy okazji czy ktos kto byl juz na Bornholmie jest mi w stanie powiedziec czy udajac sie tam promem z Kolobrzegu ktory na miejscu jest o 10 a powrot do Kolobrzegu jest o 17,czy w ciagu tych 7 godzin da rade objechac caly Bornholm dookola ?W przyblizeniu bedzie to chyba jakies 100 km moze troche wiecej.Jesli ktos byl na takiej wyprawie to bylbym bardzo wdzieczny za info,bo nie wiem czy jest sens tam sie wybierac bez noclegu :)

• 2 tygodnie później...
Gość maciek107
Napisano

Może i przepisu nie ma i nie trzeba miec kasku, ale jadąc w taką wyprawe z własnej woli powinno sie załozyć ten kask i kamizelkę odblaskową. Jeżeli stać Cię na rower, to powinno sie znalesc jeszcze pare złotych na kask. w cenie chociaz 50-80 zł mozna mieć coś konkretnego... ale po co ryzykowac zdrowie i zycie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...