Skocz do zawartości

[1700-2500 zł] cross dla laika :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Budżet określony,jestem w stanie wydać ok 2000 zł na rower który użytkowałbym 2-3 razy w tygodniu na wypady po kilkanaście - dziesiąt km,jako uzupełnienie dla rekraacyjnego biegania;mam 39 lat,mierzę 180 cm przy ok 85 kg,rower użytkowałbym głównie na terenie twardym (asfalt,kostka) ale pewnie w jakąś drużkę polną czy ścieżkę w lesie też chciałbym wjechać

Jako że niespecjanie bozia obdarzyła mnie talentami technicznymi w jakieś modernizacje czy ulepszanie sam bawić się nie będę,chcę mieć więc rower gotowy do jazdy.

Zdążyłem się już zorientować że w okolicy Poznania jest kilka punktów stacjonarnych gdzie rowery można obejrzeć i się przejechać;byłem już w jednym z takich i w oko wpadł mi Giant Roam 2 czy 3 (od razu zapytanie czym się różnią te rowery od 0 do 3 ?),ale przeglądając to forum często pojawiają się takie nazwy jak Northtec Caledon DB,modele Krossa,Meridy czy Unibika

Czy jest w stanie ktoś mi pomóc w wyborze ?:)

Napisano

jesli wybierzesz giant-a to dodatkowo płacisz za logo na ramie a więc w Twoim budżecie to giant będzie miał gorszy osprzęt od tego northtec-a który jest produkowany przez mało znaną firmę która ceną chce sie wbić w rynek

Napisano

To mógłbyś powiedzieć co z tej kwoty,powiedzmy 2300-2500 jestem w stanie najwięcej wycisnąć jeśli chodzi osprzęt,przy rowerze sprawdzonym,z dobrym serwisem itp ?

Napisano

jeżeli kupisz przez internet to serwis będziesz miał tam gdzie zaprowadzisz rower ale wtedy płacisz więcej za serwis ale mniej za rower jeżeli kupujesz stacjonarnie to wszystko bedziesz miał w miejscu zakupu ale cena roweru jest wyższa chyba że postarasz sie o dobry rabat więc teraz pytanie gdzie chcesz kupic rower :icon_question:

dobrą propozycja jest ten Kross  http://www.dobrerowery.pl/kross-evado-5-0-2013 

Napisano

jesli wybierzesz giant-a to dodatkowo płacisz za logo na ramie a więc w Twoim budżecie to giant będzie miał gorszy osprzęt od tego northtec-a który jest produkowany przez mało znaną firmę która ceną chce sie wbić w rynek

Ten Kross widzę jest w Poznaniu ale model 2014 w cenie ok 2800

Między 2013 a 2014 są jakieś znaczące różnice?

Napisano

z 2014 roku ma lepszy amortyzator juz powietrzny napęd na tym samym poziomie hamulce innych firrm ale reprezentuja podobny poziom hamowania oraz piasty w kołach sa lepsze więc masz moźliwośc kupienia w tej cenie to warto nie wiem czy pytałes sie juz o rabat może jeszcze taniej dostaniesz oczywiście mówimy tu o evado 5,0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...