Skocz do zawartości

[ok 1500]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję zakup nowego roweru. Do tej pory jeździłem na meridzie kalahari 550 rocznik ok. 2002/2003. Uwielbiałem ten rower i jeździło mi się nim wspaniale, aż pewnej tragicznej nocy ktoś mi go podprowadził (sorry, że was zanudzam, ale do tej pory strasznie to przeżywam:( ). Chciałbym teraz kupić rower, z którego będę równie zadowolony.
       Jeżdżę zarówno po lasach jak i ulicach. Na rower wsiadałem codziennie robiąc średnio ok. 50 km. Znajomy, zajmujący się serwisowaniem polecił mi firmę Unibike. Pojechałem do salonu i przymierzyłem się do modelu mission 29er. Zakochałem się i gdybym miał akurat przy sobie pieniądze to dobiłbym targu. Jednak po jakimś czasie zaczęły ogarniać mnie wątpliwości. Czy 29 to na pewno dobre wyjście? Może lepiej 27,5? Inna firma? dozbierać trochę i kupić fusion 29? A wheler proton, który aktualnie jest naprawdę korzystnie obniżony?

Proszę doradźcie coś bo czuję się już totalnie zagubiony w tym wszystkim, a źle mi się żyję bez roweru...

P.S. mam 182 cm wzrostu i 90 kg. W mojej starej meridzie miałem ramę 20,5" do której byłem bardzo przyzwyczajony. W salonie Unibike dosiadałem 29er z ramą 19" i czułem się dość podobnie jak no moim ukochanym sprzęcie, dlatego myślę, że to całkiem sensowny wybór ew. wielkości. Right?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...