k_luke Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam! Zwracam się z prośba o poradę w kwestii wyboru nowego roweru górskiego. Aktualnie posiadam Giant Sierra 2005, postanowiłem kupić coś nowego. Jazda po drogach, ścieżkach, jak również po lesie (w proporcji ok. 70/30). Kwota przeznaczona 1800-2300. Po przejrzeniu forum na razie brałem pod uwagę Giant Revel 0 i Talon 4 oraz Unibike Fusion Disc i Evolution - wszystkie modele rocznik 2014). Prośba o sugestie, który z tych modeli byłby najlepszym wyborem, ew. jakieś inne? Jakieś opinie nt. wytrzymałości ram (188/92kg)? Z góry dzięki!
rodszyld69 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 z Twoich propozycji Unibike Evolution jest najlepiej wyposażonym rowerem co do wytrzymałości ram to polecam Unibike nie słyszałem o pękaniu tych ram a ja ze swej strony polecam tego http://www.artex-rowery.pl/northtec-gravity-275-dr-2014-p-778.html%C2%A0 napęd na podobnym poziomie posiada blokade amortyzatora na kierownicy i ma nowocześniejsza ramę z taperowaną główką która jest niezbędna jesli bedziesz chciał w przyszłości założyc lepszy amortyzator
k_luke Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Napisano 18 Sierpnia 2014 Szperałem trochę i niestety natknąłem się na problem z ramami Unibike... ale chyba nie jest to nagminne. Swoją drogą ciekawe te rowerki Norhtec, chyba muszę poszukać więcej o nich. Ze względu na bliskość sklepu/serwisu najlepiej jednak pasują mi Giant i Unibike.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.