Skocz do zawartości

[1000-2000] nowy mtb(atb?)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich serdecznie!

chcialbym kupic sobie jakis fajny rower ale zupelnie nie orientuje sie na wspolczesnym rynku (ostatni raz jak kupowalem rower to rzadzila marka wheeler a widelec z amorkiem byl szczytem marzen...;)

tak wiec bylbym wdzieczny gdyby ktos doradzil mi cos sensownego w tym przedziale cenowym.

rower chcialbym używac do dwoch celow:

- jazdy po lesie, polach itp (piach, korzenie, gorki, rowy, snieg itd) - rekreacyjnie raczej

- drogach i scieszkach rowerowych - dojazdy do pracy ok 20km w jedna strone i dluzsze wypady za miasto w weekend

zdaje sobie sprawe ze to dwie rozne bajki i chyba ciezko bedzie znalesc rower ktory w obu sytacjach zablysnie dlatego bardziej mi zalezy jednak by dawal sobie rade w lesie a na drodze trudno jak trzeba to bede mocniej pedalowal;)

mam 175cm i noge (nie wiem czy tak to sie mierzy - od pachwiny no piety?) 81cm

z gory bardzo dziekuje za pomoc!

Napisano

Wszyscy teraz napalili się na koła 29,do dwóch kafli na pewno dostaniesz cos wartego uwagi, na 29 pojedziesz po terenie a i asfalt nie będzie straszny .

Napisano

dobrze ze mam w miare blisko sklep wheelera - przejechalem sie tym jubileuszowym protonem 500

wszystko pieknie ale plotki o gorszej sterownosci kol 29 sie w moim przypadku potwierdzily, ba nawet przeszly moje najsmielsze wyobrazenia

przejechalem sie rownierz protonem 300 z tego roku i odczulem ogromna roznice w zwrotnosci na kolach 27,5 (rama tutaj 17 a 500 miala 19 moze to zrobilo tez roznice?) a 29 cali

szkoda bo sie juz strasznie napalilem:( 

tak wiec bardzo prosze o jeszcze jakies propozycje, najlepiej konkretne;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...