nieborak Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Trafiłem niedawno na ładne lekkie obręcze pod V ale niestety jedna jest trochę bardziej wytarta na bokach od drugiej. I teraz pytanie, tę bardziej wytartą dać na przód czy na tył? Która szybciej się ściera, przednia czy tylna?
rodszyld69 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 według moich doświadczeń tylnia szybciej się zuzywa
ugupu Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Jak się nie umie hamować na pewno tak. Moim zdaniem pewnych rzeczy używanych kupowaać nie warto. Szczególnie tych od których bezpośrednio zależy nasze bezpieczeństwo. Jeżeli jednak jesteś zdecydowany to bardziej wytartą wrzuć na to koło, którym mniej hamujesz.
nieborak Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 według moich doświadczeń tylnia szybciej się zuzywa Tak też myślałem, dzięki.
Bejker Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 na tylną na 100%. Sam zauważyłem to po swoich kołach i kołach znajomego. Czyli tą bardziej zużytą na przód, lepszą na tył.
marcinek1992 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 nie lepiej kupić nową obręcz? Musiałbyś przepleść koło jak chcesz zmienić obręcz z przedniej na tylną i tak. a tak będziesz miał nówkę blaszkę z tyłu.
nieborak Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 No nie lepiej. Gdyby były normalnie dostępne w sklepie to jasne ale niestety nie są - taki urok starych części. Poza tym tak jak pisałem w pierwszym poście, mam obręcze a nie całe koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.