Skocz do zawartości

[Nowe pedały] time alium i strzelanie...?

bogdanbd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kilka dni temu kupiłem nowe pedały time alium, dzisiaj przyszedł czas na test i jednym słowem porażka... Pedały strzelają, przy mocniejszym, ale nawet słabszym naciśnięciu na nie. Wydają taki dźwięk jakby łożyska były za bardzo ściśnięte, albo coś ze sprężyna było, jest miarowe strzelanie. 

Czy ktoś miał taki problem z tymi pedałami, bo chyba od nowości nie powinny się tak zachowywać, docieranie raczej z takimi dźwiękami byłoby dziwne.

Nie wiem czy reklamować je czy coś się da z nimi zrobić?

Z góry dzięki za odpowiedzi. 

Napisano

Mam ten sam problem z pedałami od kellysa, a konkretnie z pedałem. Przy nacisnięciu strzela a po jakims czasie przy strzelaniu sam zaczyna się przekręcać...

Napisano

Pedały dokręcone bdb, dałem smar wcześniej, suport hollowtech II z przebiegiem kilka tysięcy, ale łożyska żywe. Problem nastąpił po przykręceniu pedałów więc podejrzewam raczej, że one są powodem tego strzelania... 

Pytanie co to w nich strzela???

Napisano

Ok idę sprawdzić suport, akurat mam nowe łożyska więc je wymienię. Pedały nie mają luzu. Dziwiło mnie tylko, że od nowości jakoś tak bardzo ciężko się obracały, gdzie moje wcześniejsze m540 same się kręciły. Ja bym jednak dalej stawiał, że to są pedały, zobaczymy po zmianie łożysk suporcie...

Dzięki

Napisano

Wymieniłem łożyska w suporcie i niestety nic to nie dało. Strzela, pyka nie wiem jak to jeszcze określić, wyraźnie z pedałów. Luzów  rzeczywiście nie ma, na czym miałaby polegać usterka spowodowana brakiem niewielkiego luzu, coś za mocno dokręcone? Nie wiem teraz bo sugerując się niezniszczalnością aliumów wybrałem, jako następcę moich wysłużonych m540, a tu taki klops. Będę reklamował... Chyba, że ktoś ma jakieś rozwiązanie?

Dzięki za podpowiedzi. 

Napisano

to jest takie stukanie jakby ktoś nakręcał zegarek i coś byłoby w nim nie tak, sprawdzę podeszwę... bo bloków już się bardziej nie da się dokręcić. Po za tym kompulsywne sprawdziłem wszystko od sztycy po stery nawet myślałem, że pomyliłem prawy pedał z lewym... kurka pierwszy raz takie coś mam... 

Napisano

Wkręć jeszcze jakieś inne pedały, przejedź się w zwykłych butach, przejedź się z jedną nogą wpiętą, później drugą. W ten sposób ustalisz winnego. Jak masz pytania odnośnie ich budowy, serwisu itd to daj PW

Napisano

Przykręciłem stare - cykania/strzelania brak

nowe - cykanie/strzelanie jest

ergo nowe pedały,

tylko pytanie co może być zepsutego w nowych pedałach?

Sprawdziłem, połączenie bloków z butem, podczas jazdy kiedy jestem wpięty jest cykanie/strzelanie, kiedy wypinam i jadę na nich wypięty też jest cykanie/strzelanie. Czyli raczej musi to być coś wewnątrz. Nie wiem łożyska źle skręcone, ale nie ma żadnych luzów przecież???

Napisano

Ja mam to samo z VP-519A problemy cykania zaczął się od około 800km przebiegu, najpierw jedno później drugie zakrapiałem całe olejem ale dalej cyka :[

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...