Skocz do zawartości

Kupno roweru górskiego do +-1200zł

gucio6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku chciałem się przywitać. Zarejestrowałem się tutaj przed chwilą ale myślę że stanę się częstrzym gościem tutaj. Zaczynam wraz z żoną przygodę z rowerami. Na początek kupno roweru dla mnie... wiec tak... mam 177cm wzrostu i 84kg. Szukam dla siebie czegoś odpowiedniego w cenie mniej więcej 1200zł. Z pewnością nie jest to dużo jak na dobry rower ale na przyzwoity raczej starczy, tym bardziej że jestem zwolennikiem NIE kupowania chińszczyzny itp za 500zł. Ostatnio oglądaliśmy w sklepie Martes Sport rowery Kross, przykuł moją uwagę model Black Edition (czyba 2) ale na stronie Kross'a wogóle nie można znaleźć tej wersjii roweru dlatego nie wiem czy to nie jest jakiś uboższy wypust Krossa dla tego sklepu. W internecie również wpadł mi w oko model Level A2.

Zwracam się do Was z prośbą bo nie wiem na co zwracać uwagę a na co nie. Generalnie lubie jak rower jest taki trochę gadżeciarski... białe napisy na oponach, ciekawe malowanie, słyszałem też o blokadzie amortyzatora w manetce.

Ogólnie lubię wspierać polski rynek dlatego większy nacisk mam na Kross'a albo Rometa choć jeśli jest coś innego w podobnych pieniądzach co wyraźnie jest lepsze bądź w lepszej technologii to wezmę to pod uwagę.

Czekam na wasze propozycje co do rowerów jak i tego na co ewentualnie mam zwracać uwagę przy zakupie.

P.S zapomniałem dodać że będziemy jeździć głównie po ścieżkach rowerowych...chodnikach, i asfalcie, po lesie bardzo mało.

Napisano

Najpopularniejsze crossy na kołach 28 spelnia twoje wymagania, jest dużo wątków o rowerach Kands, Lazaro i Scud. Tutaj szukaj swojego roweru.

Napisano

A jakie najważniejsze różnice są pomiędzy MTB a Cross?? przyglądam się właśnie Kands Maestro i Kands Energy 1300

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...