Skocz do zawartości

[1500] rower MTB/stunt

Snaqu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam roweru w cenie 1500zł może trochę więcej. Potrzebuję lekkiego roweru, którym pojeżdżę po lesie, ścieżkach leśnych, górach, piaskach itp. No i czasami też poszaleje na jednym kole. Należy mi na dobrym zawieszeniu, osprzęcie, oraz niskiej wadze. 

Zastanawiałem się nad tym: 
http://www.kross.pl/pl/2014/mtb/hexagon-x5
Co możecie mi jeszcze polecić ? :)

Napisano

W tej cenie nie spodziewaj się roweru ani lekkiego, ani z dobrym zawieszeniem (ot, hardtail z ciężkim "uginaczem" z przodu zamiast amortyzatora), ani z lepszym osprzętem.

Jak oczekujesz przede wszystkim "dobrej firmy" to licz się z tym, że w podobnym budżecie dostaniesz sporo mniej niż u "niezbyt markowej" konkurencji w rodzaju tego Limbera czy innych tam klonów Transroweru. W markowym sprzęcie przede wszystkim kosztuje logo na ramie i takie rowery są opłacalne dopiero od pewnego poziomu i podczas wyprzedaży.

Sprawdź czy Romet nie ma czegoś fajnego, na początku sezonu chodziły w dobrych cenach starsze modele Jolene (nie mylić z obecną damską linią o tej nazwie).

Napisano

W opisie co zamierzasz robić na rowerze wkradł się błąd? Bo rowery które ci tu proponują na pewno nie wytrzymaja takiej jazdy, to zwykłe mtb do jazdy po drodze szutrowej ,jakiś park ewentualnie dojazd asfaltem do niego. Szybko się rozczarujesz bo nie wytrzymaja długo.

Napisano

To wcześniej proponowany spokojnie starczy. Ba, nawet zamiast MTB mógłby być pewnie i cross ;)

Nie ma co silić się na górnolotne określenia, "stunt" czy "lekki downhill" z innego wątku, jak potrzeba roweru na lekki teren. A i od okazjonalnych prób jazdy na tylnym kole nic mu się nie stanie...

Napisano

marco68, nie mam zamiaru skakać czy coś, tylko to mam na myśli zwykłą jazdę po lasach czy coś u mnie w okolicy jest mało ścieżek asfaltowych i w większości są drogi polne, lub przez las, piach żwir. Chodzi mi o takie właśnie zastosowanie. Posiadam hexagona v4 2010 i dobrze sprawuje się w takim terenie, tylko, że już mam swoje lata i trzeba było bu dużo rzeczy w nim powymieniać ..

Napisano

A co w nim nie działa? Przecież można łatwo podliczyć co się bardziej opłaca, czy nowy rower czy wymiana paru części o ile całość nie jest jakoś wybitnie zajechana czy połamana.

Napisano

Dobra, Krosa nie polecamy ze względu na serwis gwarancyjny i totalne olewanie klientów, jest już kilkanaście wątków. Kazdy inny mtb ci wystarczy, do lasu wjedziesz ,po asfalcie też pojeździsz,Lazaro, Kands, Scud

Napisano

Nawet jak wymienie all części na nowe to rama jest już dość mała na mnie pomimo wyciągniętego siodełka na max

Napisano

Wiesz dużo lepszego roweru nie kupisz niż ten hex,sugerowałbym mały upgrade bo niby ma ciężką ramę ale wytrzymałą i mógłbyś go jeszcze pokatować w lesie  ale jeśli jest za mały...

Poczekaj Sobie jeszcze może parę tygodni, zaczną się przeceny, wyprzedaże:)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...