Snaqu Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam szukam roweru w cenie 1500zł może trochę więcej. Potrzebuję lekkiego roweru, którym pojeżdżę po lesie, ścieżkach leśnych, górach, piaskach itp. No i czasami też poszaleje na jednym kole. Należy mi na dobrym zawieszeniu, osprzęcie, oraz niskiej wadze. Zastanawiałem się nad tym: http://www.kross.pl/pl/2014/mtb/hexagon-x5Co możecie mi jeszcze polecić ?
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 http://allegro.pl/rower-26-limber-tiesso-deore-hydraulika-wyprzedaz-i4511251200.html lepszy osprzęt, hamulce hydrauliczne
Snaqu Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 To jakaś dobra firma bo pierwszy raz widzę rower z tej firmy .
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 czy dobra nie wiem ale oferuje dobry osprzęt za nie duże pieniądze co do ramy nie moge nic powiedzieć ale nie słyszalem aby pękały
modrzew Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 W tej cenie nie spodziewaj się roweru ani lekkiego, ani z dobrym zawieszeniem (ot, hardtail z ciężkim "uginaczem" z przodu zamiast amortyzatora), ani z lepszym osprzętem. Jak oczekujesz przede wszystkim "dobrej firmy" to licz się z tym, że w podobnym budżecie dostaniesz sporo mniej niż u "niezbyt markowej" konkurencji w rodzaju tego Limbera czy innych tam klonów Transroweru. W markowym sprzęcie przede wszystkim kosztuje logo na ramie i takie rowery są opłacalne dopiero od pewnego poziomu i podczas wyprzedaży. Sprawdź czy Romet nie ma czegoś fajnego, na początku sezonu chodziły w dobrych cenach starsze modele Jolene (nie mylić z obecną damską linią o tej nazwie).
marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 W opisie co zamierzasz robić na rowerze wkradł się błąd? Bo rowery które ci tu proponują na pewno nie wytrzymaja takiej jazdy, to zwykłe mtb do jazdy po drodze szutrowej ,jakiś park ewentualnie dojazd asfaltem do niego. Szybko się rozczarujesz bo nie wytrzymaja długo.
rodszyld69 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 w temacie jest mtb/stunt autor zaproponował hexagona x5 czyli bardziej mtb więc podałem ofertę zbliżoną do propozycji autora tematu więc albo nie czego szuka albo taki rodzaj roweru mu wystarczy
marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 To może napisz mi konkretnie co zamierzasz robić na rowerze, tylko nie pisz że wszystko, to nie możliwe .
Snaqu Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 Ma służyć do jazdy po lesie, ścieżkach, piasku, żwirze itp. No i też po asfalcie.
marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 A może jakiś filmik? Bo jazda po lesie różnie może wyglądać, po piachu też.
modrzew Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 To wcześniej proponowany spokojnie starczy. Ba, nawet zamiast MTB mógłby być pewnie i cross Nie ma co silić się na górnolotne określenia, "stunt" czy "lekki downhill" z innego wątku, jak potrzeba roweru na lekki teren. A i od okazjonalnych prób jazdy na tylnym kole nic mu się nie stanie...
Snaqu Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 marco68, nie mam zamiaru skakać czy coś, tylko to mam na myśli zwykłą jazdę po lasach czy coś u mnie w okolicy jest mało ścieżek asfaltowych i w większości są drogi polne, lub przez las, piach żwir. Chodzi mi o takie właśnie zastosowanie. Posiadam hexagona v4 2010 i dobrze sprawuje się w takim terenie, tylko, że już mam swoje lata i trzeba było bu dużo rzeczy w nim powymieniać ..
modrzew Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 A co w nim nie działa? Przecież można łatwo podliczyć co się bardziej opłaca, czy nowy rower czy wymiana paru części o ile całość nie jest jakoś wybitnie zajechana czy połamana.
marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Dobra, Krosa nie polecamy ze względu na serwis gwarancyjny i totalne olewanie klientów, jest już kilkanaście wątków. Kazdy inny mtb ci wystarczy, do lasu wjedziesz ,po asfalcie też pojeździsz,Lazaro, Kands, Scud
Snaqu Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 Nawet jak wymienie all części na nowe to rama jest już dość mała na mnie pomimo wyciągniętego siodełka na max
rodszyld69 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 mozesz wybrac tego z mojego linku albo szukac dalej może trafisz na dobra wyprzedaż albo bedziesz walczył o dobry rabat i jest jeszcze jedna moźliwośc to szukać używki
elton29 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Wiesz dużo lepszego roweru nie kupisz niż ten hex,sugerowałbym mały upgrade bo niby ma ciężką ramę ale wytrzymałą i mógłbyś go jeszcze pokatować w lesie ale jeśli jest za mały... Poczekaj Sobie jeszcze może parę tygodni, zaczną się przeceny, wyprzedaże:)
kagaszi Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 http://olx.pl/i2/oferta/kross-sign-ds-dh-fr-super-stan-CID767-ID3oTOD.html lub http://www.storowerow.pl/rower-merida-drakar-big-29-40-v-czarno-czerwony-kolekcja-2014,1967,p.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.