spike123 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Siema.Nadszedł czas by wymienić korbę.Obecnie posiadam Deore m532 i zastanawiam się http://allegro.pl/a2z-korba-shimano-slx-fc-m672-40-30-22t-175-10-rz-i4509694295.html nad takim czymś.Pewnie temat był wałkowany wielokrotnie ale wolę się dopytać niż później kombinować Posiadam napęd 9 biegowy a korba jest pod 10...i zastanawiam się czy to będzie razem współgrać i czy łańcuch cza będzie wsadzić 9 czy pod 10.Mógł bym wymienić same blaty ale widzę że korba faluje i nie wiem czy to falują zębatki bo są krzywe czy może cała korba jest krzywa i nie mam zamiaru tego sprawdzać kupując nowe zębatki.Jak pisałem w innych postach,mam problem ze zbyt szybko zużywającym się suportem i nie wiem czy to nie jest wina falującego napędu.Oczywiście przerzutkę też nie idzie poprawnie wyregulować,coś zawsze ociera.Zostaje mi wasza pomoc lub zakup 9 rzędowej korby XT:)
mklos1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Nie będzie problemu. W odwrotnej konfiguracji też nie ma większych problemów (ja użytkuję korbę 8sp i łańcuch 10sp, na początku łańcuch miał tendencję do "przysysania się" do zębatek). Co do suportu... Miałeś planowaną mufę?
spike123 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 co do planowania to nie robiłem tego bo mam spory kawałek do servisu co się tym zajmuje.Ale jak wymieniałem suport to z racji tego że nie miałem czym tego dokręcic to użyłem francuza To co zakładam łańcuch pod napęd 9s i powinno śmigać? Duża jest różnica miedzy korba SLX a XT bo może warto dołożyć 150zł i wziąć XT:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.