ByEvil Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Zacznę od początku - wcześniej nie smarowałem łańcucha z takim czyszczeniem na błysk, rower jest młody (końcówka czerwca), ja sam się dopiero uczę z czym to wszystko się je, lecz ostatnio przyszedł zamówiony squirtlube, oczywiście na fabrycznym smarze uzbierała się kupa marasu, szorowałem łańcuch szczotką (woda + płyn do naczyń) kilkakrotnie, na koniec sama woda, odczekanie aż wyschnie (tak, wiem, czytałem - benzynka jest the best of the best of the best ale czy to jej nie użycie mogło to spowodować?) i nałożenie smaru - łańcuch czyściutki lecz wczoraj był wystawiony na deszcz gdy byłem w pracy. Dziś gdy zajechałem na plac wracając z pracy, zsiadając z roweru zauważyłem właśnie tą rudość na łańcuchu. czy to od deszczu czy moja wina czyszczenia łańcucha? Czy można jakoś temu zapobiec? PS. z góry przepraszam, bo chyba nie w tym dziale założyłem, zawsze mam pare na raz otwartych;p
mklos1 Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Smar mokry zwykle nakłada się w taki sposób: - kropla na ogniwo - nadmiar wytrzeć Wycieranie powoduje, że na łańcuchu zostaje cienka warstwa oleju (bo nie wytrze się go do końca). To stanowi warstwę ochronną. W przypadku smaru suchego, jakim jest squirtlube raczej tego się nie praktykuje, a smar nie ma właściwości penetracyjnych po odparowaniu rozpuszczalników i nie rozchodzi się po łańcuchu.
BikerLight Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 @@ByEvil Squirta używam dopiero od miesiąca, ale trochę pojeździłem w deszczu i błocie więc się wypowiem - pierwsza aplikacja na odtłuszczony łańcuch jest bardzo ważna i na butelce jest napisane by podać preparat dwukrotnie i w dużej ilości nie przejmując się nadmiarem pozostającym na łańcuchu. Ten nadmiar powinien osłonić nieco łańcuch przed rudą. Ponadto po każdej jeździe po mokrym przepuszczam łańcuch przez szmatkę i gdy przeschnie dosmarowuję, robiąc tak rudej jeszcze nie złapałem.
inTro84 Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Mycie łańcucha woda + płyn może przyspieszyć proces korozji. Dla porównania spróbuj zrobić szejka w benzynie zamiast pucowania w wodzie z płynem i zobaczysz czy łańcuch złapie ruda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.