Gość Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, Aktualnie mam u siebie: Korba: SR Suntour CW13 XCC Kaseta: Shimano HG31-8 11 Łańcuch: KMC Z72 Przerzutka przód Alivio ( na korbę 42x32x22 o ile pamiętam), przerzutka tył Acera Tego wymieniać nie chcę bo jestem zadowolony I tu pojawia się pytanie, co kupić w przedziale 200-300 zł jeżeli chodzi o korbę, kasetę i łańuch ( zapewne i suport) Wymagania: 8 rzędów- więcej mi nie potrzeba, nie chcę wymieniać przerzutek Korba- jak da radę na kwadrat, przebitka cenowa jeżeli chodzi o suporty w systemie kwadrat a Octalink to około x3 Łańcuch- tu bez wymagań Zastosowanie? Ciężko to nazwać, lekkie XC, 50% asfalt 30% szuter, leśne drogi, 20% małe korzenie, piach itd Ogólnie rzecz biorąc amatorskie XC z lekko agresywnym zacięciem Jakieś propozycje?
beskid Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Bardzo mnie ciekawi ta przebitka cenowa w stosunku do octalinku. O ile mnie pamięć nie myli za ostatni wkład wielowpustu BB-ES25 dałem trochę ponad 40 zł. Mam rozumieć, że za kwadrat zapłacę 15 zł?? Kup sobie korbę i kasetę Alivio a łańcuch Connexa z serii 800-et.
Gość Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Wpadka z mojej strony, sugerowałem się ofertą z miejscowego sklepu, rzeczywiście suport na Octalink w innym miejscu kosztuje 44 zł. W sumie Acera jest poniżej Alivio ale czy np taka korba ( link poniżej) znacznie odstaje od Alivio? Czy będzie czuć różnicę w stosunku do tego co teraz mam? http://ambike.pl/mechanizm-korbowy-dl-170mm-42x32x22-z-oslona-czarny-shimano-acera.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.