Skocz do zawartości

[do 2000] Cross na miasto

conra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Szukam roweru na miasto, najbardziej podobaj mi się crossy. Mam 172cm wzrostu. Cena to max 2000zł.

Preferuję stery ahead, osprzęt alivio/decore.

Wyczytałem, że w tej cenie najlepszy jest http://nrowery.pl/rowery-2014/cross/caledon-28-db i wygląda tak jak chciałbym.

Jaka rama będzie do mnie pasować? Może polecicie coś lepszego w tej cenie? Oczywiście może być taniej! :)

Pozdrawiam.

Napisano

nic lepszego w tej cenie nie wychaczysz chyba jakąś bardzo dobrą promocję jeżeli chodzi rozmiar to podejdź sobie jutro do najbliższego sklepu z rowerami i przymierz się do kilku rozmiarów dla Ciebie celuję rozmiar 17" ale możesz dosiąść też 19" dla porównania

Napisano

tak mi chodzi abyś wstępnie wiedział jaki rozmiar tobie odpowiada a resztę jak kupisz rower to sobie będziesz regulował mostkiem sztycą bądź siodłem itp

, rama ramie nie równa czy mogę przymierzyć jakakolwiek ramę?

tak ale crossową

Napisano

Niestety nie mają już grafitowych kolorów, a czerwony mi się nie podoba.

Czy jest jeszcze jakiś inny model który polecicie?

Może być bez amortyzatora.

Napisano

hamulce w zupełności wystarcza nie patrz się na stronę internetowa bo to trochę nijak ma się do rzeczywistości pisałem dzwoń po decathlonach pewnie gdzięś w Polsce mają na stanie albo idź do nich niech sprowadzą tak u nich inni zamawiaja rowery

Napisano

jakości są dobre mają dożywotnią gwarancję na ramę kierownice i mostek rower ten posiada karbonowy widelec i napęd sora w tej cenie nikt Ci nie zaproponuje lepiej mają również swój serwis gwarancyjny który nawet jest chwalony 

Napisano

jakości są dobre mają dożywotnią gwarancję na ramę kierownice i mostek rower ten posiada karbonowy widelec i napęd sora w tej cenie nikt Ci nie zaproponuje lepiej mają również swój serwis gwarancyjny który nawet jest chwalony

Czy brak hamulów tarczowych nie będzie sprawiał problemów podczas hamowania?
Poprzedni rower miał hydrauliczne z tarczówkami, ten vki :(

Napisano

jesli jeździsz po mieście to na pewno nie ja jeżdzę w swoim crossie od 7 lat na hamulcach v-brake i nie narzekam oczywiście dbam o koserwacje linek, zakladam w miare dobre klocki od czasu do czasu trzeba odłuścić obręcze i wtedy hamują jak trzeba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...