Skocz do zawartości

[do 2500] Rower MTB - 29 cali

Kubahg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od dłuższego czasu chodziła za mną myśl, że warto byłoby zastanowić się nad zmianą roweru. Niestety, zapał był, gorzej z funduszami. Niespodziewanie, do dzisiaj. Z racji tego, że pozostało mi trochę wolnej gotówki chciałbym zmienić mojego wysłużonego Rocky Mountain'a na coś nowszego.

Biorąc pod uwagę fakt, że uwielbiam jeździć na rowerze, a kompletnie nie znam się na meandrach technicznych, chciałbym prosić o pomoc w wyborze roweru.

Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na jego zakup to około 2500 zł. Większych wymagań co do jego specyfikacji technicznej nie posiadam, choć chciałbym żeby miał 29-calowe koła i w miarę dobrze poruszał się w terenie leśnym.

Dzisiaj odbyłem nawet rozmowę z Panem w salonie rowerowym, który podsunął mi pod rozwagę parę modeli:

- Scott Aspect 950

- Specialized Rockhopper 29

- Trek Xcaliber

- Kross Hexagon X9

Jeśli macie jakieś inne propozycje co do marki i modelu, bardzo prosiłbym o podpowiedź.

Z góry dziękuję.

Napisano

Tego nie wiem, w temacie jestem kompletnie "zielony". Sprzedawca podał mi takowy model jako jeden z wielu po opisaniu mu wymarzonego roweru. 

Napisano

A co uważasz o innych Jego propozycjach ?? Rower służy mi w głównej mierze do jazdy po leśnych duktach, ale nie jest to jakaś szaleńcza jazda na złamanie karku, raczej relaksacyjne przejażdżki po "krzakach".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...