kamwardega Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam! Coś mi zaczęło dziwnie cykać w okolicach suportu, chciałbym go rozebrać i przepatrzyć łożyska. Myje rower na myjni wysokociśnieniowej (często jest tak brudny, że szczotką ciężko by było go domyć). Niby uważam na piasty, stery i suport, ale jednak coś tam mogło wpaść. Jak wyjąć łożyska bez użycia profesjonalnego przyrządu żeby ich nie uszkodzić i później jak je zamontować? Suport to chyba jakiś Shimano.
szybkilopez Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Suporty shimano są plastikowe i ponowny ich montaż nie jest zalecany. A do wybicia można zrobić z rurki alu naciąć ją na 4 rozgiąć i zrobić coś takiego jak oryginalny shimanowski klucz do wybijania. Musisz mieć też praskę, żeby te łożyska wcisnąć z powrotem, coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=4406175560 u mnie w serwisie zaśpiewali za wymianę 40,- więc kupiłem i będę sobie sam wymieniał W moim też coś piszczało, ale po wyjęciu korby popsikałem olejem na łożyska i póki co jest dobrze. Choć te wkłady shimano podobno szybko padają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.