Skocz do zawartości

[wyprawa] Greenways Kraków- Wiedeń, 22.08-31.08

Lopciak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

W sierpniu pojawiła się niespodziewana szansa na urlop i postanowiłam spędzić go na dwóch kółkach.

Termin: maksymalnie 22.08- 31.08

Planowana trasa: Skoczów (niedaleko Cieszyna, ja dojeżdżam pociągiem z Poznania)-Wiedeń, w drodze powrotnej dopuszczam możliwość przejazdu pociągiem z Czech, żeby wyrobić się na 8 do pracy w poniedziałek :) Zależne jest to od tempa w jakim dojedziemy.
Trasa zgodna z Greenways Kraków- Morawy- Wiedeń, startując ze Skoczowa trasa do Wiednia to około 550km.

Dystans dzienny: około 70-80km (interesuje mnie spokojna jazda, ze zwiedzaniem ciekawych miejsc po drodze).

Noclegi: niestety nie posiadam nadającego się namiotu, więc pozostają jak najtańsze noclegi w okolicy trasy, jednak jestem otwarta na spanie "na dziko"

Wyżywienie: we własnym zakresie- jak kto woli i lubi :) ja preferuję wersję budżetową

Trochę o mnie: studentka, 21 lat, miłośniczka muzyki i wypraw górskich, na tego typu wyprawę szykuje się po raz pierwszy, wcześniej podróżowałam z sakwami jedynie weekendowo.

Jeżeli jesteś zainteresowany/a to pisz śmiało :) Konkrety dotyczące trasy są jeszcze do ustalenia.

Pozdrawiam,

Ala :)

Napisano

Dość ciekawa propozycja. Czasu zostało niewiele, ale jakoś mnie kusi ta trasa. Propozycja nadal aktualna? Jak z Mapami? Buszowałem chwilę w internecie to jedyne co znalazłem na ich stronie to... kreskę przez Czechy. Jak na mapę- dość nieczytelna ;) Gógiel jak mu wpisałem te mieściny to 350km pokazuje, czyli tak naprawdę którędy leci ta trasa?

Napisano

Co do noclegów masz obadane jakieś punkty przy trasie? No i czy ktoś jeszcze jest zainteresowany tą trasą czy tylko mnie tak to kusi?

Napisano

Ja także może byłbym zainteresowany wyjazdem. Przy czym, jestem wolny od 25.08, więc jeśli wyjechalibyście 22.08, to łapałbym Was w trasie. Są jeszcze inni chętni?

Napisano

Sprawa już zamknięta, uzbierała się 4-osobowa ekipa, a w więcej osób trudniej podróżować :/

Pozdrawiam :)

PS: Muzykę każdą, ale głównie rock i te klimaty :)

Napisano

Definitywnie? Jedna osoba w tą, czy w tamtą :) Ale nie, serio, mogę zabrać namiot 2-osobowy.

No a jak nie to: "Szerokości, przyczepności!" ;)

PS: :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...