Skocz do zawartości

[do 1500] Rower do miejskiej i zamiejskiej jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie przymierzam się do zakupu roweru. Chce prosty niezawodny rower do szybkiego przemieszczania się po mieście i wycieczek za miasto. W salonie polecono mi Giant'a Escape 3 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.3/17676/73869/ Nie specjalnie się znam na rowerach i nie wiem czy to dobry wybór. Zastanawiam się też czy nie poczekać do końca sezonu. Myślicie, że wtedy udałoby się kupić coś w lepszej cenie?

Napisano

Wyprzedaże już się powoli zaczynają, więc moment na zakup nie jest taki zły.

Zły jest za to ten Giant :/ Nie widzę nawet jednego elementu, o którym można powiedzieć coś dobrego. Generalnie jak ognia unikaj napędów 7-rzędowych (są bardzo nietrwałe) i komponentów oznaczonych jako Tourney, TZ czy TX.

Rower ze sztywnym widelcem to świadomy wybór, czy taki Ci w sklepie polecili?

Napisano

Polecali też jakiś model którego nie pamiętam z amortyzatorem, ale niestety bez blokady skoku więc za bardzo mi się nie spodobał. W miejskiej jeździe chyba wolałbym sztywny niż słaby amorek bez blokady.

Napisano

Jeśli nie chcesz kupować przez internet, to musisz zrobić rundę po sklepach i spisać nazwy i roczniki proponowanych modeli. Kupując w internecie w tej cenie najbardziej opłaca się Kands Maestro i jego klony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...