Skocz do zawartości

[1500 – 2000] Rower crossowy czy trekkingowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich Forumowiczów

Liczę na Waszą pomoc przy wyborze roweru.  Zamierzam kupić nowy jednoślad. Budżet jakim dysponuje to przedział  1500 – 2000zł. Planuję jeździć nim nie tylko po asfalcie, lecz także po drogach szutrowych czy leśnych. Nie mam pojęcia, który rodzaj roweru jest lepszy w takim przypadku – crossowy czy trekkingowy. Zaznaczam, że mam 165 cm wzrostu i ważę 47 kg. Byłabym wdzięczna o podanie ewentualnych modeli.

Z góry dziękuję za Waszą pomoc.  Pozdrawiam

Napisano

To zależy jaką jazdę popierasz ? Szybka czy Wolna ? Ekstremalna czy spokojna ?

Cross to typowy ,, asfalto-terenowiec " a trekking to bardziej na asfalt na długie ale spokojne wyprawy.

Mam crossa Kross evado 3.0 fajnie sie nim jeżdzi , jestem zadowolony z niego ;)

Napisano

Szaleńcza jazda nie jest dla mnie;) Podejrzewam, że moje wypady rowerowe będą odbywać się na długich trasach asfaltowych.

Według twojej definicji zatem powinnam wybrać rower trekkingowy:) Model, który posiadasz wygląda dla mnie imponująco. W dodatku zostanie mi symboliczna złotóweczka:) A może coś z marki specialized?   

Napisano

Wystarczy ciut się porozglądać i zostaną dwie stóweczki ponad symboliczną złotówkę :)

A do preferowanego stylu jazdy hamulce tarczowe to kwiatek do kożucha .... I następne dwie stówki w skarpecie zostają :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...