jopusiek Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam wszystkich Forumowiczów Liczę na Waszą pomoc przy wyborze roweru. Zamierzam kupić nowy jednoślad. Budżet jakim dysponuje to przedział 1500 – 2000zł. Planuję jeździć nim nie tylko po asfalcie, lecz także po drogach szutrowych czy leśnych. Nie mam pojęcia, który rodzaj roweru jest lepszy w takim przypadku – crossowy czy trekkingowy. Zaznaczam, że mam 165 cm wzrostu i ważę 47 kg. Byłabym wdzięczna o podanie ewentualnych modeli. Z góry dziękuję za Waszą pomoc. Pozdrawiam
hadess Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 To zależy jaką jazdę popierasz ? Szybka czy Wolna ? Ekstremalna czy spokojna ? Cross to typowy ,, asfalto-terenowiec " a trekking to bardziej na asfalt na długie ale spokojne wyprawy. Mam crossa Kross evado 3.0 fajnie sie nim jeżdzi , jestem zadowolony z niego
jopusiek Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Szaleńcza jazda nie jest dla mnie;) Podejrzewam, że moje wypady rowerowe będą odbywać się na długich trasach asfaltowych. Według twojej definicji zatem powinnam wybrać rower trekkingowy:) Model, który posiadasz wygląda dla mnie imponująco. W dodatku zostanie mi symboliczna złotóweczka:) A może coś z marki specialized?
Pablo59 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Wystarczy ciut się porozglądać i zostaną dwie stóweczki ponad symboliczną złotówkę A do preferowanego stylu jazdy hamulce tarczowe to kwiatek do kożucha .... I następne dwie stówki w skarpecie zostają
hadess Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Jak rzeczywiście chcesz jeżdzić dłuższe wyprawy asfaltem ( w terenie tez ale małe ilosci ) to kup jakiegos trekkinga. Potwierdzam słowa PABLO59 że hamulce tarczowe na nic ci sie nie przydadzą , a kasa zostanie w kieszeni. A z marki specialized prosze np http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/trekking_cross/specialized/34047/crosstrail
rodszyld69 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 A może coś z marki specialized? spec w twoim budzecie bedzie miał marny osprzęt
jopusiek Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Napisano 18 Sierpnia 2014 Pozostaje mi w takim razie zostać przy firmie Kross a może Merida ma coś odpowiedniego dla mnie? Jak myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.