Skocz do zawartości

[koła] czy z piastami novatec, a jak tak to jakimi?

emcinek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

już ostatni etap procesu przerabiania crossa na przełajówkę przede mną, a mianowicie szukam kół. Żeby uniknąć ładowania się w dodatkowe koszty związane z zaplataniem, szukam gotowców, ewentualnie serwisu, który zaplecie mi koła gratis przy zakupie komponentów.

Wracając do pytania z tematu, stoję przed wyborem i w zasadzie nie jestem pewien co wybrać. Pierwsze piasty które wypatrzyłem, to NOVATEC D041 i D042, pytanie tylko, czy to dobra inwestycja, czy może jest coś równie dobrego, a tańszego, albo czy może nie dołożyć cosik, i zanabyć jakieś lepsze?

Założenia mam takie:

- piasty na łożyskach maszynowych (tutaj nie musicie mnie przekonywać do zwykłych kulkowych, bo decyzję już podjąłem na ten temat),

- piasty muszą mieć mocowanie pod tarcze na 6 śrub,

- obręcz mile widziana w wersji pod hamulce tarczowe (tzn, bez tych rancików dla v-brake, u-brake, itd),

- obręcz najchętniej o wymiarze 622x17 (chce założyć oponę 700x25),

- całość w kolorze czarnym, ewentualnie z białą obręczą,

- koszt całości do 500zł, ale im taniej tym lepiej.

Z tego co do tej pory wypatrzyłem, to takie kółka wyglądają przyzwoicie, tylko nie wiem jeszcze jaki obręcz ma rozmiar (wysłałem maila z zapytaniem i czekam na odpowiedź), ale może ktoś by miał jakieś ciekawsze propozycje.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...