Skocz do zawartości

[Opony] Wytrzymałe, niskie opory toczenia

ILC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Mój budżet na jedną oponę to +-70 zł, mój styl jazdy to około 70-80 % asfalt, miejskie trasy, reszta to średnio wymagający teren - twarde szutry, ściółka, leśne ścieżki.

Najbardziej zależy mi na jak najniższych oporach powietrza, szczególnie przy jeździe na asfalcie, w tej chwili mam Schwalbe Rocket Ron performance 57-559mm (26x2,25), te opony stawiają naprawdę niski opór na asfalcie, jednak już na nie czas, poro zmienić na jakieś inne. Dodatkowo opony mają być węższe, aktualnie jak widać mam dość szerokie, także najlepiej coś dużo bardziej mniej szerokiego, obręcz to KELLYS Draft Disc 559x19 (32 holes)

POZDRAWIAM

Napisano

Nie wiem jak wersja 26, ale Schwalbe Kojak 35-622 bardzo ladnie sunie po asfalcie i wbrew oczekiwaniom bezproblematycznie daje rade na szutrze i ubitej ziemi. Natomiast absolutnie tonie w piasku, w blocie nawet nie odwazylem sie probowac. Wiec jest to pozycja do rozwazenia w zaleznosci od tego, w jakim stanie sa lesne sciezki, po ktorych jezdzisz.

Napisano

Od razu odrzucam propozycję Schwalbe kojak - to nie to czego szukam, zbyt płaski bieżnik. Zastanawiam się nas Continental race king 2.0 jakieś opinie ? podobno dużo osob kupuje ten model. Szukam modelu z bieżnikiem jak w moich aktualnych Rocket ronach, jednak z mniejszymi oporami powietrza i węższa.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, jak kolega szukam nowych opon, podoba mi się bieżnik Schwalbe Hurricane ze względu, że będę się porusza głównie po asfalcie, drogach utwardzonych i szutrowych, ale są to opony trochę za szerokie jak dla mnie, szukam raczej 26x1.75-1.50, obecnie posiadam Schwalbe Nobby Nic 2,25 i są to opony terenowe nie nadające się dla mnie, znalazłem kilka opon, chciałbym wydać do 80zł na oponę:

http://allegro.pl/opona-700x35-land-cruiser-schwalbe-i4504042523.html

http://allegro.pl/opona-schwalbe-land-cruiser-26-x-1-75-k-guard-i4487443500.html

zależy mi na tym żeby były w miarę lekkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...